Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

TKAD Başkanlığı ilk kez Ege’de

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya Günşar, karaciğer ve ilgili konuların araştırılmasını teşvik edip destekleyen faaliyetler yürüten Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği (TKAD) Başkanlığına seçildi. 1992 yılından beri faaliyette olan derneğin başkanlığına ilk kez Ege Üniversitesinden bir öğretim üyesi seçildi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Prof. Günşar’ı tebrik etti.

EÜTF İç Hastalıkları Anabilim Dalı Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya Günşar, 1992 yılından bu yana faaliyet gösteren Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği (TKAD)’nin başkanlığına seçildi. Aynı bilim dalından Prof. Dr. Zeki Karasu da derneğin yönetim kuruluna seçildi. Ege Üniversitesinin öğretim elemanlarının bilim dünyasında saygın görevler almasından mutluluk duyduklarını söyleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Alanında lider konuma gelerek bilime yön veren akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Başkanlık ilk kez Ege’de

TKAD’nin karaciğer ile ilgili araştırmalar yapıp, yurt içi ve yurt dışı birçok dernek ve kuruluşlarla irtibatı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Günşar, “Derneğin başkanlığı ilk kez Ege Üniversitesine gelmiş oldu. Derneğimizin başlıca amacı; karaciğer hastalıkları ile ilgili araştırmalar yapmak, kongreler, toplantılar düzenlemek ve eğitimler vererek üyelerimizin bilgi düzeyini ve toplumun farkındalığını artırmaktır. Bunun yanı sıra gerek yurt içi gerekse yurt dışı dernek ve kuruluşlarla iş birliği yaparak ‘Hepatoloji’ dediğimiz karaciğer hastalıkları biliminde ülkemizi daha üst düzeylere getirmek en büyük arzumuzdur. Bunun için derneğimiz üyeleri ile yoğun bir emek harcayarak güzel ve başarılı işler yapmayı umut ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir