Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan E-Öykü Projesi

Aylin Yılmaz – Simge Arıcan – Halis Erinç Keleş

Ege Üniversitesi (EÜ) Yabancı Diller Yüksekokulunda İngilizce hazırlık sınıfı öğrencilerinin İngilizce yazma becerilerini geliştirmek için hazırlanan “E-Öykü Kitabı Yazma Projesi”  etkinliği gerçekleştirildi.  Sosyal sorumluk niteliği taşıyan proje, EÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğr. Gör. Şule Ar ve Öğr. Gör. Dilek Canlıer tarafından yürütüldü.

Öğrencilerin İngilizce öğrenme süreçlerini keyifli ve verimli hale getirmek istediklerini söyleyen Öğr. Gör. Şule Ar “Öğrencilerimiz bu projede yaratıcılıklarını ortaya koymakla beraber; hem İngilizce bilgilerini geliştirdiler, hem de İngilizce öğrenen tüm bireyler için okuma kaynağı oluşturdular. Yazdıkları İngilizce öykü kitabının her bölümü düzenli aralıkla okulumuzun web sayfasında paylaşıldı. Bu bölümler, EÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğr. Gör. Eric Laurence Peters tarafından seslendirildi ve yazılı metinle birlikte web sitemizde yer aldı. Bu işitsel materyal ile İngilizce öğrenen görme engelli bireyler için de kaynak oluşturulmuş oldu. Dolayısıyla hedef kitlemiz yalnızca dil becerilerini geliştirmelerine destek verdiğimiz hazırlık öğrencileri olmaktan çıkıp; İngilizce öğrenmek isteyen tüm bireyler oldu” dedi.

Projenin uygulama adımları hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Ar, “Etkinlik, hazırlık sınıfında öğrenim gören gönüllü öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Öykünün her bölümü farklı bir öğrenci tarafından yazıldı. Bu işleyişle, birbirlerinin yazdıkları bölümleri dikkatle okuyup, kendi bölümlerini süregelen olay örgüsü çerçevesinde oluşturdular. Onlara sadece öyküyü başlatan ilk cümle verildi. Öykü tamamlandığında, bir kitap olarak basıldı ve çalışma somut bir ürüne dönüştü. Projemiz şu an için üniversitemizde gerçekleştirilen bir etkinlik olarak devam ediyor. Ancak daha sonra kapsamının genişletilmesi ve uluslararası boyutta işbirliklerine dönüşmesi de mümkün. Öğrencilerden aldığımız olumlu geri bildirim, projenin geliştirilerek sürdürülebilir olması yönünde bizlere ışık tuttu. Bu kapsamda Yabancı Diller Anabilim Dalı Öğr. Gör. Dilek Canlıer ile birlikte yürüttüğümüz proje için yeni tasarılar üzerinde çalışıyoruz. Projeye emek veren ve toplumsal fayda sağlayan bu başarılı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir