Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de 1368 Sosyal Sorumluluk Projesi hayata geçirildi

Egeli akademisyen ve öğrencilerden hayata dokunan sosyal sorumluk projeleri

EÜ’de 1368 Sosyal Sorumluluk Projesi hayata geçirildi

Funda Gül Şen

Araştırma üniversitesi etiketi alarak önemli bir başarı gösteren Ege Üniversitesi, bilgi ve birikimini toplumsal katkı misyonu kapsamında hazırladığı sosyal sorumluk projeleri ile toplumun tüm kesimleri ile buluşturmaya devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde, Ege Üniversitesini daha ileri noktalarda taşımak, bilgi ve birikimini toplumsal katkı misyonu kapsamında hazırlayacağı sosyal sorumluluk projeler arayıcılığı ile toplumla buluşturmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü öncülüğünde 2021 yılında 1368 proje hayata geçirildi.

Ege Üniversitesinin toplumun ihtiyaç ve beklentilerine karşı duyarlı bir kurum olduğunu vurgulayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Biz, öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın toplumsal sorunların çözümünde birlikte çalışmalarını sağlayarak, sosyal ve sivil sorumluluklarını güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda hem akademik personellerimizin, hem de öğrencilerimizin hazırlamış olduğu projeleri var gücümüzle destekliyoruz. Projelerimizle üniversitemizin eğitim, kültür ve sanat potansiyelini kampüs dışına da taşıyarak, yalnızca bölgemizde değil; ülkemizde de ihtiyaç duyulan her noktaya katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda akademik çalışanlarımız ve öğrencilerimiz tarafından hayata geçirilen projelerde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Yalnızca insanlara değil; çevreye ve doğaya karşı da sorumluyuz”

Yalnızca insanlara değil; çevredeki tüm canlılara ve doğaya yönelik projelere imza attıklarına dikkat çeken Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Emine Sezer, “Pandemi süreciyle birlikte yüz yüze teması en aza indirgediğimiz 2020 – 2021 yıllarında değişen şartlara anında uyum sağlayarak, projelerimiz dijital platformlara taşıdık. Topluma katkı hedefimiz doğrultusunda 2020 yılında akademik personelimiz ile 244 proje hazırladık. Bu sayıyı 2021 yılında ise, 604’e çıkardık. Gerek sivil toplum kuruluşlarıyla, gerekse diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak, 2020 yılında öğrencilerimiz yürütücülüğünde 507; 2021 yılında ise 764 proje gerçekleştirdik” dedi.

Dr. Öğretim Üyesi Emine Sezer, “Her bir projemizin sağladığı katkının gönüllülük esasıyla olması göz önüne alındığında, her biri kendi nezdinde oldukça kıymetli. Geride bıraktığımız yıl içinde gerçekleştirilen bazı projelere örnek verecek olursak; görme engelli bireyler için ilk defa Türk Müziğinde 100 Temel Eseri Bril alfabesiyle yazıldı ve ücretsiz dağıtıldı. Bakımevindeki büyüklerimizle gerçekleştirilen fotoğraf sergimiz dijital platformda ziyaretçilere açıldı. Tutukevlerinde büyüyen çocuklarımız için anaokulu eğitimi alabilecekleri odalar yapılıyor ve buralarda kullanabilecekleri eğitim ve oyun materyalleri sağlanıyor. Öğrencilerimiz ve akademik personelimiz sadece insanlara değil; yaşadığımız çevredeki tüm canlılara ve doğaya yönelik projelere de imza atıyor. Üniversitemiz akademik personeli tarafından topluma katkı sağlamak amacıyla aynı zamanda toplumsal hayata katılabilme, bir iş bulup o işi elinde tutabilme imkânlarından toplumun diğer bireylerine göre kısmen ya da tamamen yoksun bulunan kişi ya da gruplara yönelik Dezavantajlı Grup Faaliyetleri de gerçekleştiriliyor. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Necdet Budak’ın topluma hizmet konusundaki yüksek hassasiyet ve destekleriyle 2022 yılında da bireysel ve toplumsal kazanımlar elde etmek amacıyla farklı projeler geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir