Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesinin internet altyapısı 10 Gbit’e çıkartıldı

Bilişim altyapısını güçlendirmeye devam ediyor

 Ege Üniversitesi bilişim altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Uluslararasılaşma ve dijitalleşme stratejisi kapsamında önemli adımlar atan Ege Üniversitesi, TÜBİTAK Ulusal Ağ ve Bilgi Merkezinin (ULAKBİM) tarafından gerçekleştirilen çalışma sonucunda internet ana hattı 4 Gbit’ten 10 Gbit’e yükseltildi. ULAKBİM ile iş birliği içinde çalışan ve altyapı çalışmalarının pekiştirilmesine destek veren Ege Üniversitesi fiber optik altyapısını güçlendirdi.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde yapılan yatırımlarla çağın gereksinimlerine ve teknolojik gelişmelere uygun olarak bilişim altyapısını sürekli güncelleyen Ege Üniversitesinin internet altyapısı güçlendirildi. Üniversitelere akademik internet hizmeti sunan TÜBİTAK ULAKBİM kendi fiber altyapısını oluşturmak amacıyla başlattığı proje kapsamında Ege Üniversitesinin, kullandığı internet hızı  4 Gbit’ten 10 Gbit’e çıkartıldı.

Bilimsel çalışmaların dünyaya entegre olması sürecinde internet altyapısının önemli olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Dijitalleşme stratejimiz kapsamında bilişim altyapısına yönelik olarak ULAKBİM ile gerçekleştirdiğimiz çalışma sonucunda internet ana hattımızı 4 Gbit’ten 10 Gbit’e yükselterek araştırmacılarımız ile öğrencilerimize yeni teknolojilerle uyumlu ve sürdürülebilir bir altyapı sağlamış olduk. Çağın gereksinimlerine yönelik bilimsel altyapımızı yaptığımız yatırımlarla sürekli güncelliyoruz. Öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın internet aracılığı ile tüm dünyaya ulaşabilmesi, bilimsel çalışmaları dünya ile entegre etmesi oldukça önemli. Bu noktada kampüsümüzde internet hızını artırmak için çeşitli yatırımlar yaptık. Ulusal akademik ağa dark fiber bağlantısı sağlandı. Bu altyapı iyileştirmesi ile internet ana hattımız 10 Gbit’e çıkartıldı. Bununla birlikte geleceğe dönük olarak Ege Üniversitesini özellikle uluslararasılaşma ve dijitalleşme alanlarında öne çıkarma hedefimize bir adım daha yaklaştık” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir