Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege’de “Türk Devletleri Teşkilatı Çalıştayı” düzenlenecek

Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü ve Sahipkıran Stratejik Araştırmaları Merkezi (SASAM) iş birliğinde “Türk Devletleri Teşkilatı Çalıştayı” düzenlenecek. Çalıştay, EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonunda 28 Aralık Salı günü (yarın)  10.00- 16.00 saatleri arasında yapılacak.

Moderatörlüğünü Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit’in yapacağı çalıştayın ilk oturumda  “Teşkilâtın Tarihî Zemini”, “Teşkilâtın Coğrafî ve Jeopolitik Konumu”, “Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Hukuk Çerçevesinde Teşkilât”, “İktisadî Coğrafya Çerçevesinde Teşkilât”, “Güvenlik Politikaları Çerçevesinde Dinsel Alan”, “Sorunlar-Açmazlar” konuları tartışılacak.  SASAM Başkanı Mesut Emre Karaköse’nin moderatörlüğünü üstleneceği ikinci oturumda ise “Bölgesel Yaklaşımlar”, “Rusya, ABD, Çin ve İran Etkisi”, “Güç Odağı Olma Potansiyeli”, “Oyun Kurma Yaklaşımı”, “İmkânlar – Fırsatlar”, “Yol Haritası İçin Öneriler” konularında alanında uzman konuşmacılar sunumlar gerçekleştirecek.

Çalıştaya, Türkiye Politik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı (TÜRPAV) Başkan Yardımcısı Dr. Sinan Demirtürk, TÜRPAV Milli Politikalar Enstitüsünden Prof. Dr. Suat Kolukırık, SASAM Başkan Yardımcısı ve Türkiye-Kazakistan Dostluk Derneği Başkanı Cesurhan Taş, Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı Ünver Sel, EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın İbrahimov, EÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, uzman startejistler ve akademisyenler konuşmacı olarak yer alacak. Çalıştay ile ilgili detaylı bilgiye EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü web sayfasından ulaşılabilecek.

Türk Devletleri Teşkilatı Çalıştayı – Katılımcılar ve Program (27.12.2021) (1)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir