Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı 31. ve 32. Dönem Mezuniyet Coşkusu

Berfin Türegün-Halil Çoban

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı 2019-2020 ve 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. M. Hakan Cevher, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Ege Üniversitesi, temel değerlerine bağlı, düşüncede ve yaşantıda farklılıklara saygılı, kültürel olarak donanımlı, değişime açık, bilimsel düşünceyi yaşam biçimi olarak benimsemiş, elde ettiği bilgi birikimini toplumun yararına sunan bireyler yetiştiren, eğitim ve araştırma alanında bölgesel, ulusal ve evrensel gereksinimleri karşılayan öncü misyonu ile 1955 yılından beri faaliyette bulunan, Türkiye’nin en köklü kurumlarından birisidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ sözleriyle ifade ettiği anlayış ile amacımız; ulusal ve uluslararası ilim ve teknoloji dünyası ile örgütsel bağları gelişmiş, kurumsal nitelikte güçlü, örgütsel bağlılık ve aidiyetin yüksek olduğu, dünyadaki nitelikli üniversiteler ile eşdeğer olan araştırma ve eğitim kurumu olmaktadır.” diye konuştu.

“Araştırma Üniversitesi unvanına sahip olmanın sevincini yaşıyoruz”

Prof. Dr. Ersan, “Eğitim kalitesi, akademisyenleri ve çalışanlarıyla, ülkemizde 209 üniversite arasında 5 yıllık kurumsal tam akreditasyon alan ilk üniversite olmanın gururunu yaşıyoruz. Yakın zamanda Araştırma Üniversitesi unvanına sahip olmanın sevincini de ayrıca yaşadık. Mezun olan tüm gençlerimizi ve ailelerine şahsım ve Ege Üniversitesi adına teşekkür ederim.” dedi.

Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. M. Hakan Cevher, “Araştırma üniversitesi olmaya layık görülmüş bir üniversitenin köklü birimlerinden biri olan konservatuvarımızın 31’inci ve 32’nci mezuniyet töreninin heyecanını yaşıyoruz. Bugün çok gururluyuz. Bu gurur, ülkemize kazandırdığımız aydınlarımızın, vatana yararlı birer vatandaş olarak yapacakları katkılar nedeniyledir. Bugünün mimarları olan kurumumuz öğretim elemanlarını tek tek kutluyor ve tebrik ediyorum.” dedi.

“Mesleğinizi inşa ederken sanatçı olduğunuzu unutmayın”

Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Cevher, “Hepinizi tebrik ederim. Bu zor koşullara rağmen okulunuzu başarıyla bitirdiniz. Her biriniz artık yurdun dört bir yanında alacağınız görevler için hazırsınız. Hayata atılma, sorumluluk ve emeklerinizin meyvesini alma zamanı geldi. Tavsiyem şu ki, asla kolay kazanca teveccüh etmeyin. Mesleğinizi inşa ederken sanatçı olduğunuzu unutmayın. Sanatınızı mutlak sessizlik eşliğinde icra etmeye dikkat edin. Sanatınızın ne kadar saygın olduğunu hissedin. Hayatınızın her safhasında okuyun. Sanatınızla birlikte sözleriniz de büyülesin çevrenizi. Unutmayın ki, bizlerin kapısı sizlere her daim açık kalacaktır.” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı’nın 2019-2020 dönem birincisi Tuncay Ergün, 2020-2021 dönem birincisi ise Murat Nergiz oldu. Ergün ve Nergiz, diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan’ın elinden aldı. Törenin ardından Egeli genç mezunlar kep atarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir