Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege KBB’nin deneyimli hocası emekli oldu

 Prof. Dr. Uluöz, emeklilik yaşamına uğurlandı

Ege KBB’nin deneyimli hocası emekli oldu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Uluöz, emekliye ayrıldı. EÜ’nün kurucu Rektörlerinden Prof. Dr. Mustafa Uluöz’ün oğlu olan Prof. Dr. Uluöz için düzenlenen törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Prof. Dr. Uluöz’ün her anlamda örnek bir kişi ve rol model olduğunu söyledi.

EÜTF Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Uluöz için emeklilik töreni, Muhittin Erel Amfisinde düzenlendi. Törene, EÜ Rektör Yardımcısı ve EÜTF Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Çoğulu, Tıp Fakültesi ve hastane yönetimi, öğretim üyeleri, çalışanlar ve meslek odalarının temsilcileri katıldı. Program,  KBB Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Akyıldız’ın Prof. Dr. Uluöz’ün özgeçmişini sunması ile başladı.

Prof. Dr. Uluöz’ün EÜTF ve KBB Hastalıkları Anabilim Dalına önemli katkılar sunduğunu söyleyen Rektör Yardımcısı ve EÜTF Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, “Fakültemizin kuruluş tarihi kadar köklü bir tarihe sahip olan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalımızın değerli hocası Ümit Uluöz hocamızın emeklilik töreni için bir araya geldik. Programındaki yoğunluk nedeniyle törene katılamayan Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın selam ve saygılarını iletiyorum. Kıymetli Ümit hocamıza, fakültemize kazandırdığı değerler, katkıları ve emekleri için çok teşekkür ediyorum. Uluöz ailesinin ikinci kuşak ferdi olarak üniversitemize ve fakültemize çok önemli katkıları oldu. Bildiğiniz üzere hocamızın babası olan Mustafa Uluöz, Muhittin Erel hocamız gibi üniversitemizin kurucu hocalarındandır. Şu an aramızda olmayan, üniversitemize hizmet etmiş tüm hocalarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Emeklilik biz hekimler için memuriyetten ayrılmak anlamına geliyor, hiçbir zaman gerçek bir emeklilik sayılmıyor. Sizler her zaman için fakültemizin bir değerisiniz, fakültemizin kapıları tüm emekli hocalarımıza olduğu gibi her zaman sizlere sonuna kadar açıktır. Ümit hocamız örnek bir kişilik, hocalık ve yöneticilik özellikleriyle fakültemizde iyi bir rol model olmuştur. Kendisini hep bu şekilde hatırlayacağız. Hocamıza ailesiyle sevdikleriyle sağlıklı, mutlu ve huzurlu güzel bir emeklilik yaşamı diliyorum” dedi.

Zaman Çok Hızlı Geçiyor

EÜ’nün kurucu Rektörlerden Prof. Dr. Mustafa Uluöz’ün oğlu olan Prof. Dr. Ümit Uluöz konuşmasında eğitim, aile ve meslek hayatına ilişkin anılarını paylaştı. Zamanın çok hızlı geçtiğini dile getiren Prof. Dr. Uluöz, “Atatürk’ün ileri görüşlülüğüne biraz değinmek istiyorum. İzmir’in kurtuluşundan çok kısa bir süre sonra Bornova’da bir ziraat mektebi kurulmasını ister. Atatürk zaman zaman İzmir’e geldiğinde bu okulun da inşaatını ziyaret edermiş. Daha o zamanlarda tarıma verdiği önem görülüyor. O döneme göre okul o kadar güzelmiş ki ülkemize ziyarete gelen yabancı konukları İzmir’de ağırlarsa eğer bu okulu ziyaret ederlermiş. Bahsettiğim bina 1955 yılında Ege Üniversitesi oldu. İşte o binanın merdivenlerinde benim de çocukluğumun bir bölümü geçti. Her zaman gurur duydum, kliniğimiz herkesin gıptayla baktığı bir klinik oldu. Kıymetli hocalarımız bizleri çok iyi yetiştirdi. Değerli hocalarıma, eşime, çocuklarıma ve aileme çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Gürgün, Prof. Dr. Uluöz’e plaket sundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir