Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli Genç, Oyun ve Uygulama Akademisi’nde

Ege Üniversitesi (EÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencisi Dilan Boğukoğlu; Google Türkiye, Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi iş birliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi destekleriyle hayata geçirilen Oyun ve Uygulama Akademisi’ne bursiyer olarak kabul edildi. Dilan Boğukoğlu, toplamda 34 bin 80 başvuru arasından seçilen 2 bin öğrenciden biri oldu.

Boğukoğlu’nu tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Oyun ve Uygulama Akademisi’nde gençlerin yeni dijital beceriler edinmelerine yönelik eğitimler gerçekleştiriliyor. Böylelikle Türkiye’deki nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sunuluyor. Gençlerin hızla gelişen bilgi iletişim teknolojileri çağında talep gören yazılım, oyun tasarımı, uygulama geliştirme, proje yönetimi, girişimcilik gibi farklı alanlarda yetkinlik kazanması ve Türkiye’nin dijitalleşme sürecinin hızlandırılması hedefleniyor. Oyun ve Uygulama Akademisi’ne bursiyer olarak kabul edilen öğrencimiz Dilan’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Akademiye birçok başvurunun olduğuna değinen EÜ GSTMF Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa,  “Oyun ve Uygulama Akademisi’nde, Türkiye’nin 76 farklı şehrinden, 202 farklı üniversitenin 156 farklı bölümünden 2 bin öğrenci bursiyer olmaya hak kazandı. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencimiz Dilan Boğukoğlu, toplamda 34 bin 80 başvuru arasından seçilerek 2 bin öğrenciden biri oldu. Öğrencimizin bu başarısı bizleri gururlandırdı. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın öğrenci odaklı üniversite vizyonu sayesinde daha nice öğrencimizin başarılı ve verimli bir üniversite hayatı yaşayacağına inancımız tamdır” dedi.

Dilan Boğukoğlu ise   “Oyun ve Uygulama Akademisine bursiyer olarak kabul edilmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Şimdi ve gelecek zaman için çok önemli olan bu eğitimin bana çok değerli bilgiler katacağına eminim. Eğitimi verimli bir şekilde tamamlayıp seçmiş olduğum ve bu alanda ilerlemek istediğim oyun tasarımında yetkin bir kişi olmak için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

Oyun ve Uygulama Akademisi

Oyun ve Uygulama Akademisi, Google Türkiye, Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi iş birliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi destekleriyle hayata geçen, Türkiye’de oyun geliştirme, uygulama yazılımcılığı ve bu iki alanın girişimcilikle bir araya gelmesini destekleyen bütüncül bir yetkinlik kazandırma programı. Program kapsamında bursiyerler, kariyer hayatları boyunca faydalanabilecekleri yetkinlikler kazanarak, tamamladıkları eğitimler için sertifika almaya hak kazanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir