Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de  “II. Uluslararası Kadın Sempozyumu”

‘‘Zaman, Mekân ve Kadın’’ temasıyla düzenlenecek

Buse Deli – Sibel Öztopçu

İZMİR(Ege Ajans)– Ege Üniversitesi (EÜ) Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKAM) tarafından EÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde “II. Uluslararası Kadın Sempozyumu” düzenlenecek.  “Zaman, Mekan ve Kadın” temasıyla yapılacak olan alanında uzman uluslararası konuşmacıların da yer alacağı etkinlik çevrimiçi olarak 15-16-17 Kasım tarihlerinde saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

EÜ Edebiyat Fakültesi Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Şerife Çağın’ın sempozyum başkanlığını yürüteceği etkinlikte konuşmacılar mekan, zaman ve kadın ilişkisi üzerinden tartışmalar yapacak. Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nesrin Karaca, “Hayat Zaman Mekan Düzleminde Kadının Tarihi ve Talihi” konulu açılış bildirisini sunacak.

Sempozyumun ilk gününde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kadın Sığınma Evlerinin Rolü”, “Farklı Coğrafyalarda Kadın Ruh Sağlığı”, “Kadın Seyyahların Kaleminden Osmanlı Şehir Kimliği”, “Kadın Öykülerinde Kent İmges” konuları üzerine sunumlar yapılacak. Sempozyumun ikinci gününde  “TBMM’de İzmir Kadın Milletvekillerinin Faaliyetleri(1935-1960)”, “İlhanlı Yönetiminde Hatunlar: Evlilik, İnanç ve Banilikleri ile Döneme Bir Bakış”, “19.Yüzyıl Azerbaycan Edebiyatında Kadın ve Mekan” konuları yer alırken üçüncü gününde ise “İzmir Şehri Örneğinde Tek Yaşayan Kadınların İkamet Tercihleri”, “Farklı Coğrafyalarda Kadın ve Cinsellik” gibi daha birçok konuya değinilecek.

Sempozyum hakkında detaylı bilgiye Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi web sayfasından ulaşılabilec

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir