Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli öğrencilerden “Ata’ya Saygı Yürüyüşü”

Berfin Baysan- Simge Arıcan

Ege Üniversitesi (EÜ) Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” programı kapsamında “10 Kasım Ata’ya Saygı Yürüyüşü” düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Ege Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa Türker ve EÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Esra Açıkyıldız da katıldı.

Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa Türker, “Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü nedeniyle toplanmış bulunmaktayız. Ege Üniversitesi öğrencileri olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz. Atatürk’ü anlamak, fikirlerini kendimize bir yol haritası olarak kabul etmek ve bu doğrultuda çalışmak ona karşı duyduğumuz saygı ve minnetin göstergesi olacaktır. Biliyoruz ki bizler eğer kendi ufkumuzu geniş, hedeflerimizi de büyük tutarsak ancak o zaman onun manevi şahsiyetine karşı başımız dik olarak yürüyebileceğiz. Yine biliyoruz ki Atatürk gençliği bunu yapabilecek güç ve kuvvete sahiptir. Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıl dönümünde biz gençlere düşen en büyük görev; Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyeti anlamak, Cumhuriyetin değerlerini her koşulda korumak ve Türkiye’yi daima ileri taşımak. Sözlerime Atatürk’ün şu sözüyle bitirmek istiyorum ‘Benim naçiz vücudum, elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinin ve mücadelesinin halen yaşadığını ifade eden EÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Esra Açıkyıldız ise “10 Kasım, Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı gündür fakat Mustafa Kemal’in fikirleri ve mücadelesi hala yaşamaktadır. Atatürk’ün önderliğinde emperyalizmi topraklarından defetmiş ve emperyalizmi bu topraklardan sürerek bağımsızlaşan ülkemiz, Cumhuriyeti ilelebet payidar kılacak kuvvettedir. Çünkü Mustafa Kemal’ler hala yaşamaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ü, Atatürk yapan koşullar, vatanın bağrına düşmanın hançerini dayadığı zamanlardı. Mustafa Kemal’i yaratan koşullar, İngilizlerin Çanakkale’ye çıkarma yaptığı koşullardı. Mustafa Kemal’i yaratan koşullar Kafkaslarda, Yemen’de düşmanın ülkemizi işgal etmeye çalıştığı koşullardı. O nedenledir ki Mustafa Kemal’in vatanın kurtuluşunun emperyalizme karşı mücadeleden geçtiğini biliyordu. Bu durumu emperyalizm bir gün perişan olacak diye tanımlamıştı ve Türkiye’nin Atatürk önderliğindeki mücadelesi emperyalizmi perişan etti. Mustafa Kemal Atatürk cephede dahi Türkiye’nin geleceğini inşa etti. Türkiye’nin bağımsızlığı için demokratik Türkiye için tüm milleti seferber etti. Bağımsızlık Mustafa Kemal’in karakteriydi. O nedenle bağımsızlık Türk gençliğinin ve Türk milletinin karakteridir. Bugün yas günü değildir. 10 Kasım yas günü değil mücadele günüdür” dedi.

Yürüyüş sonunda katılımcılar “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”ni okuyarak EÜ Kapalı Spor Salonu önündeki Atatürk büstüne karanfil bıraktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir