Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, “Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesine daha çok katkı sağlamayı sürdüreceğiz”

Egeli genç araştırmacıların TÜBİTAK başarısı devam ediyor

Rektör Budak, “Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesine daha çok katkı sağlamayı sürdüreceğiz”

Ege Üniversite (EÜ) lisans öğrencileri tarafından hazırlanan projeler Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye devam ediyor.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2021/1 dönemi ve ”TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” 2021/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı. Ege Üniversitesi öğrencileri tarafından 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında sunulan 29 projeden 23’ü, 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında ise 7 projeden 5’i kabul aldı. Destek kazanan öğrencileri ve proje başvurularını teşvik eden akademisyenleri tebrik eden Rektör Budak, “Ege Üniversitesi olarak öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızla ülkemizin milli teknoloji hamlesine daha çok katkı sağlamayı sürdüreceğiz” dedi.

Üniversitelerde öğrenim gören lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen destek programlarının sonuçları açıklandı. Ege Üniversitesi öğrencileri tarafından 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında sunulan 29 projeden 23’ü, 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında ise 7 projeden 5’i desteklenmeye uygun bulundu. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Öğrencilerimizin,    akademisyenlerimizin danışmanlığında geliştirdikleri projelerin TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görülmesi bizleri ziyadesiyle mutlu ettiğini belirtmek isterim. Hayatımızı derinden etkilemeye devam eden pandemi sürecinde öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin üretkenliklerini sürdürmesini çok önemli buluyorum.    Öğrencilerimizin temel bilimlerden sosyal bilimlere, sağlık bilimlerinden mühendislik bilimlerine geniş bir yelpazede hazırladıkları projeler ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesine önemli katkı vereceğine inanıyorum. Üniversitemiz, özellikle son dönemde TÜBİTAK nezdinde önemli başarılara imza attı. En çok proje yapan üniversiteler arasında daima zirvede yer aldı. Şimdi de genç araştırmalarımız hayata geçirdiğimiz bilim üretme ekosistemi içinde hazırladıkları projelerle önemli bir başarıya daha imza attılar. Oluşturduğumuz bu bilim ikliminin sürdürülmesi için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Bu vesile ile TÜBİTAK programları kapsamında Üniversitemiz EBİLTEM-TTO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezimiz bünyesinde, başvuru süreçlerinin aktarılması ve başvuru formlarının doldurulması konularında eğitimler düzenleyerek hem öğrencilerimize hem de akademisyenlerimize destek olan EBİLTEM-TTO Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Özge Andiç Çakır ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Öğretim Teknolojileri Koordinatörü Doç. Dr. Fırat Sarsar’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Destek kazanan öğrencilerimizi ve proje başvurularını teşvik eden, danışmanlık yapan hocalarımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

EÜ Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezinden sorumlu, EBİLTEM-TTO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özge Altun Köroğlu ise  “Merkezimiz bünyesinde düzenlemiş olduğumuz eğitimlerin sonuçlarını almak merkezimizin çalışmalarını devam etmesi konusunda büyük bir motivasyon kaynağıdır. Merkezimizin hedefleri doğrultusunda öğrencilerimizin bilimsel araştırma yapmalarını katkı sağlamak ve proje sayılarını daha da artırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Destek programları konusunda kabul alan tüm öğrencilerimize tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir