Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kötü alışkanlıkların izi sürüldüğünde ucu çocukluk ve gençlik dönemine çıkıyor”

YEDAM, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kötü alışkanlıkların izi sürüldüğünde ucu çocukluk ve gençlik dönemine çıkıyor”

İzmir’de bağımlılıkla mücadeleye destek olmak amacıyla Ege Üniversitesi kampüsünde tarihi Yeşil Köşk’te  tahsis edilen    Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı çevrimiçi törenle açıldı. Törene, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın yanı sıra Yeşilay yetkilileri katıldı.

Ortak açılış törenine Sepetçiler Kasrı’ndan çevrimiçi olarak katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İnsanların hayatlarını karartan kötü alışkanlıkların izi sürüldüğünde hemen tamamının ucu çocukluk ve gençlik dönemlerine çıkıyor. Çocuklara değer vermek, onların görüşlerini önemsemek, aile içinde alınan kararlara katılımını sağlamak mutlaka gerekli ve önemlidir. Ama bu durum onları kendi değerlerimizle donatarak sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak hayata hazırlama sorumluluğumuzu ortadan kaldırmaz. Çocukların, özellikle değişimini fark etmeyen veya fark ettiği halde müdahalede bulunmayan anne babalar, onların yaşadıkları felaketlerin ortağıdır. Mesela alkol ve madde kullananların bu kötü alışkanlıklara kapılmalarında da kurtulmalarında da en çok anne babaların etkili olduğu bilinmektedir. Çocuklarımıza elbette güveneceğiz ama sözümüzle yaşantımızla telkinlerimizle duruşumuzla onlara rehberlik etmeyi, örnek olmayı, manevi değerlerimizle teşhis etmeyi de ihmal etmeyeceğiz. Bunu sağladığımızda Yeşilay’ımızın işini de fevkalade azaltmış ve kolaylaştırmış oluruz. Aile kurumuna daha çok önem verme kararımızın gerisindeki sebeplerden biri de işte budur. İnşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte bunu başaracağız” dedi.

Bilgisayardan cep telefonuna, oyun konsolundan televizyona kadar uzanan teknoloji tabanlı bu yeni bağımlılık türleriyle mücadelenin Yeşilay’ın sorumluluk alanına girdiğini dile getiren Erdoğan, “İnternette çocuklarımızın karşısına çıkabilecek alkol, sigara ve madde kullanımı, şiddeti, cinselliği ve her türlü sapkın görüntüyü, fikri, telkini engelleyebilmemiz gerçekten çok zor. Üstelik bu tür içerikler çocukların zihinlerinde bizim insanlarımızı uzak tutmak için gece gündüz çalıştığımız zararlı ürünlere meşruiyet de sağlıyor. Biz herkese ‘ Sigara kötüdür, alkol zararlıdır, kumar felakettir’ diye telkin verirken internette veya televizyonda sürekli aynı ürünleri kullanan insanlarla karşılaşan körpe dimağlara bu mesajları nasıl ulaştırabiliriz? Daha kötüsü bu mecraların bir kısmı internet üzerinden çocuklarımıza ulaşıp onları her türlü istismara açık hale getiren kötü niyetli kişilere de fırsat veriyor” diye konuştu.

Yeşilay ile iş birliğimize her anlamda devam ediyoruz

Bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği sunmak amacıyla Ege Üniversitesi kampüsünde yer alan tarihi Yeşil Köşk’ü Yeşilay’ın hizmetine sunduklarını ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak bünyemizde yer alan akademik birimler aracılığı ile tütün, alkol, madde ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren   alışkanlıklarla bilimsel olarak mücadele ediyoruz. Bir yandan önleyici bilgilendirici faaliyetler sürdürürken diğer yandan da tedaviye yönelik hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Devletimizin bağımlılıkla mücadelesine destek olmak için Yeşilay ile iş birliğimize her anlamda devam ediyoruz. Ülkemizin en görkemli tarihi köşkleri arasında yer alan Yeşil Köşk’ü, Yeşilay’ın hizmetine tahsis ettik. Bağımlılıkla mücadelede akademik ve fiziki altyapımızla her türlü desteği verdiğimiz Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin İzmir’imize hayırlı olmasını diliyorum. Bizlerden desteğini esirgemeyen  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’e şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir