Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda madalya kazanan Egeli milli sporcuları ağırladı

Egeli Milli Kick Boksçular Rektör Budak’ı ziyaret etti

Rektör Budak, Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda madalya kazanan Egeli milli sporcuları ağırladı

İtalya’da gerçekleşen Büyükler Dünya Kick Boks Şampiyonası’na damga vuran Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Ali Ataberk Gürbüzcan ve Ali Koyuncu, Rektör Budak’ı makamında ziyaret etti.  Rektör Budak, “Üniversitemiz öğrencilerinin ulusal ve uluslararası arenada gösterdikleri başarılar göğsümüzü kabartıyor. Büyükler Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda bayrağımızı dalgalandıran sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İtalya’da düzenlenen Büyükler Dünya Kick Boks Şampiyonası’ndan madalyayla dönen Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Ali Ataberk Gürbüzcan ve Ali Koyuncu’yu makamında ağırladı.

“Spora ve sporcularımıza her zaman destek olacağız”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Budak, “İtalya’da gerçekleşen Büyükler Dünya Kick Boks Şampiyonası’na 70 ülke ile birlikte ülkemizden 105 milli sporcumuz katıldı. Milli sporcularımız 8’i altın olmak üzere toplam 42 madalya alarak şampiyonada büyük başarı gösterdiler.  Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesinden iki öğrencimiz de milli formayı giyerek ülkemizi temsil etti. Dünya şampiyonasında öğrencilerimiz Ali Koyuncu 57 kilogram K1 kategorisinde dünya ikincisi,  Ali Ataberk Gürbüzcan ise 57 kilogram  Low Kick  kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Spor Bilimleri Fakültemiz çatısı altında çok sayıda milli sporcumuz eğitimlerini sürdürüyor. Bu öğrencilerimiz milli formayı giyerek  ülkemizi pek çok branşta temsil ediyorlar.  Bu başarıların öğrencilerimiz tarafından elde edilmesi ise bizlere gurur veriyor. Sadece eğitim öğretimde değil kültürde, sanatta ve sporda da öncü olmak hedeflerimizin başında geliyor. Üniversite olarak spora ve sporcularımıza her zaman destek olmayı sürdüreceğiz. Şampiyonada madalya alarak göğsümüzü kabartan her iki öğrencimizi kutluyorum. Milli Sporcularımıza nazik ziyareti için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir