Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Türkiye’de ilk kez web temelli süpervizör geri bildirimi eğitimi verilecek

Doç. Dr. Betül Meydan’dan psikolojik danışman eğitimine yönelik önemli proje

Türkiye’de ilk kez web temelli süpervizör geri bildirimi eğitimi verilecek

Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Betül Meydan’ın yürütücülüğünü yaptığı “Türkiye’de Psikolojik Danışman Eğitiminde Etkili Süpervizör Geri Bildirimi ve Güçlendirilmesi: Bir Araştırma ve Geliştirme Projesi” başlıklı çalışma, TÜBİTAK “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

Doç. Dr. Meydan’ı makamında ağırlayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi ortaklığıyla gerçekleştirilecek olan proje ile ülkemizde ilk defa web temelli süpervizör geri bildirimi eğitimi gerçekleştirilecek. Farklı üniversitelerden bilim insanlarının iş birliğinde yapılacak olan proje akademisyenlerin mesleki donanımına da katkı sağlayacak. Üniversiteler arası iş birliğini güçlendiren önemli bir çalışmayı hayata geçirerek hem bilime hem de eğitime sunacağı katkıdan ötürü hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Projenin hedefini anlatan Doç. Dr. Betül Meydan, “Projemiz kapsamında Türkiye’de ilk kez, Eğitim Fakültelerinin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programlarında görev yapmakta olan süpervizör öğretim üyelerine yönelik,  web temelli süpervizör geri bildirimi eğitimi verilecek. Bu eğitim programının web temelli olarak yapılandırılacak olması,  her alanda dijitalleşmenin yaşandığı çağımız koşullarına uygun bir yapı sunmuş olacak. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programlarındaki öğretim üyelerinin mesleki donanımlarını artırmalarına olanak sağlayarak; donanımlı öğretim üyelerinin, nitelikli psikolojik danışman yetiştirme potansiyelleri de artacak. Sonuçta, nitelikli psikolojik danışmanların sundukları etkili psikolojik danışma hizmetleri, toplum ruh sağlığına önemli bir katkı sağlayacak” diye konuştu.

Proje sonunda, eğitim programı tüm süpervizör öğretim üyelerinin kullanımına açılarak, yaygınlaştırılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir