Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de “ÇEVMER Perşembe Seminerleri” Başlıyor

 Berfin Baysan- Simge Arıcan

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVMER) tarafından düzenlenen  “Perşembe Seminerleri” devam ediyor. Seminerler, COVİD-19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Seminerler 11 Kasım’da Kimya Yüksek Mühendisi Pınar Girgin’in katılımıyla ”Ege Bölgesinde Hava Kalitesi Ölçümleri” konulu sunumla başlayacak. 18 Kasım’da Zerin Ayvaz’ın ”Tersaneler ve Gemi Söküm Tesislerinde Oluşan Kirleticilerin Çevre ve İnsan Sağlığına Etkileri”ni sunacağı etkinlik ile ÇEVMER Perşembe seminerleri devam edecek. Akın Batmaz’ın sunacağı ”Avrupa Yeşil Mutabakatı” başlıklı  seminer 25 Kasım günü gerçekleşecek.

”Toprak Karbon Stok Değişimleri ve Tarımsal Uygulamaların Etkisi” Beyza Taş’ın sunumuyla 2 Aralık’ta düzenlenecek. Kübra Bacak ise 9 Aralık günü ”Biyogaz Tesisi Laboratuvarı’nda Kritik Parametreler ve Önemi”ni anlatacak.  Farklı içeriklerle 2 ay sürecek olan program kapsamında Konak İlçe Tarım Müdürü Ruhşan Özdemir Çifçi’nin sunacağı ”Gıda Kayıp ve İsrafının Azaltılması Kapsamında Yapılan Çalışmalar” konulu seminer 16 Aralık’ta gerçekleşecek. Remzi Can Girgin, 23 Aralık’ta ”Deniz Suyundan Tuz ve Enerji Kazanımı için Elektromembran Proseslerin Uygulanması”, Masoud Hamıdı ise 30 Aralık’ta ”Derin Öğrenmeyi Kullanarak İklim Değişikliği Tahmini” adlı seminerleri verecek.

Ocak ayında da devam edecek olan seminerler kapsamında  ”Ekoloji İktisat ve Genel Yaklaşımlar” 6 Ocak tarihinde Şeyda Bozdam’ın sunumuyla gerçekleşecek. ÇEVMER Perşembe Seminerleri’nin son haftasında ise Ayşe Özlem Akın’ın katılım sağlayacağı ”Akdeniz Havzasında Günlük Yağış Şiddetindeki Değişmeler ve Türkiye’den Bir Örnek” sunumu 13 Ocak’ta yapılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir