Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

TRT “Geleceğin İletişimcileri Yarışması”ndan EÜ İletişime ödül

“Geleceğin İletişimcileri” ödüllerine kavuştu

TRT “Geleceğin İletişimcileri Yarışması”ndan EÜ İletişime ödül

TRT’nin düzenlediği Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Gençlere yeni fırsatlar sunmak amacıyla düzenlenen yarışmanın  “Radyo Yayıncılığı-Radyo Belgeselciliği” kategorisinde 3’üncülük ödülü Ege Üniversitesi İletişim Fakültesine geldi. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, “Teori ile uygulamayı harmanlayan yapısı ile diğer yükseköğretim kurumlarına örnek olan bir fakülteyiz. Yarışmada alınan bu ödül, uygulamalı eğitimin en güzel örneklerinden birisi” diye konuştu.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencisi Zein Kayyalı,  “Radyo Yayıncılığı-Radyo Belgesel” kategorisinde  “Evden Uzakta”  ile 3’üncülük ödülünün sahibi oldu.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, “İletişim teknolojilerinin, mecralarının ve biçimlerinin her geçen gün değiştiği bir dönemi yaşıyoruz. Türkiye’nin en köklü iletişim fakültelerinden birisi olarak bu değişime ayak uydurmak için hem akademik hem idari hem de eğitim öğretim altyapımızı sürekli güncelliyoruz. Fakültemiz; nitelikli akademik kadrosu, akredite programları, son teknolojik cihazlarla donatılı atölye ve laboratuvarları ile üniversitemizin bölgemize ve ülkemize açılan penceresi konumunda bulunuyor. Fakültemiz, üniversitemizde üretilen bilginin toplumla buluşmasında önemli rol üstleniyor” dedi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinin teori ile uygulamayı harmanlayan yapısı ile diğer yükseköğretim kurumlarına örnek olduğunu ifade eden Dekan Takımcı, “Fakültemiz öğrencileri, Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Ege Ajans, Radyo Ege Kampüs ve EÜ Televizyonu aracılığıyla bir yandan aldıkları teorik eğitimi uygulamalarla pekiştirirken diğer yandan da bilgi iletişim teknolojilerini, kitle iletişim araçlarını  yakından tanıma, kullanma imkanı buluyorlar. Teori ile pratiği birlikte öğreniyorlar. Haber yazmadan mizanpaja, fotoğraf çekmeden kamera kullanmaya, kurgu ve montaj yapmadan senaryo ve metin yazarlığına, yayın ve yapımdan sosyal medyaya içerik üretmeye kadar pek çok pratiği fakültemiz atölyelerinde, stüdyolarında ve uygulama birimlerinde yani işi mutfağında öğreniyorlar. Sektörün beklentilerine yönelik içerikler hazırlayan öğrencilerimiz, katıldıkları yarışmalardan da ödüllerle dönüyorlar.  TRT genç iletişimcilerin yeteneklerini keşfetmeleri, yeni fırsatlar yakalamaları amacıyla düzenlediği Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda öğrencimiz Zein Kayyalı,  Radyo Yayıncılığı-Radyo Belgesel kategorisinde ödüle layık görüldü. Yarışmada alınan bu ödül uygulamalı eğitimin en güzel örneklerinden birisi. Yeni eğitim öğretim dönemine yüz yüze başlamanın motivasyonu ile bundan sonra öğrencilerimizi ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmaları için daha çok teşvik edeceğiz. Bu vesile ile öğrencimizi ve danışman hocamızı tebrik ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir