Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Ziraat Fakültesi 61 ve 62. Dönem mezunlarını sektöre uğurladı

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi 2019-2020, 2020-2021 akademik yılları mezuniyet töreni, Ege Kampüs Tören Şölen alanında gerçekleştirildi. Törene, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Dr. Tevfik Türk ile akademisyenler, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, Yaklaşık 2 yıldır pandemi nedeniyle öğrencilerimize hasret kalmıştık. Bugün, mezuniyet törenimiz dolayısıyla tekrar bir araya gelebilmenin haklı sevincini yaşıyoruz. 66 yıllık köklü geçmişe sahip Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak, vatanını ve milletini seven, Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı, yurtsever, çalışkan, donanımlı, Türk tarımına hizmete hazır ziraat mühendisleri yetiştirmeye gayret ettik. Bugün, pandemiye rağmen mezunlarımızı uğurlamanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

“Ziraat Mühendisliği gelecekteki mesleklerin arasında yerini aldı”

Öğrencilere seslenen Dekan Prof. Dr. Koşum, “Sevgili öğrencilerim; pandemi süreci, getirdiği tüm olumsuzlukların yanında tarımın, üretiminin, üretmenin ve mesleğimizin ne kadar önemli olduğunu bize ve dünyaya bir kez daha gösterdi. Ziraat mühendisliği, daha şimdiden geleceğin meslekleri arasındaki yerini almıştır ve bu yerini de daima koruyacaktır. Sizler, bugün mezun olarak birer kapıyı kapatmıyor aksine yeni başarılara, Türk tarımına, Türk çiftçisi ve üreticisine ve bilim dünyasına hizmete giden daha nice yeni kapılar açıyorsunuz. Yıllar önce okulumuza geldiğiniz ilk günde olduğu gibi kapılarımızın sizlere her zaman açık olduğunu biliniz. Çıktığınız bu kutlu yolda, yaşamınızın bu yeni döneminde ve her döneminde çok başarılı olmanızı gönülden diliyorum diye konuştu.

Ege Üniversitesinin uzaktan eğitim konusunda başarılı bir sınav verdiğini söyleyen Prof. Dr. Koşum, Yüz yüze eğitime izin vermeyen ağır pandemi koşullarında üstün misyon, vizyon ve öngörüsüyle âdeta bugünlerin geleceğini görüşmüşçesine önceden uzaktan eğitim merkezimizi kuran, üniversitemizin dijital alt yapısını güçlendirerek sizlere okula gelemeseniz dahi uzaktan da olsa ara vermeden eğitim verme ve nihayetinde sizlerin mezun edebilme imkânı veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, üniversite üst yönetimimiz ve fedakârca derslerini aksatmadan veren değerli hocalarımıza, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum dedi.

“Kendimize inanarak ve ülkemizi düşünerek devam edeceğiz”

Ziraat Fakültesi dönem Birincisi Ali Öz ise, Pandemi sürecinde üniversite ortamından, hocalarımızdan, arkadaşlarımızdan ayrı kaldık. Bütün sıkıntılara, zorluklara rağmen eğitimimize uzaktan devam ettik. Yine de ilk günden itibaren çok değerli arkadaş edindik, birçok unutulmaz anı biriktirdik. Nihayetinde üniversite günlerimizin sonuna geldik. Bugünden sonra verilmesi gereken mücadeleler, önümüze çıkacak engeller, alınması gereken önemli kararlar, kat edilmesi gereken mesafeler olacak. Attığımız her adımda kendimize inanarak ve ülkemizi düşünerek devam edeceğiz. Bizler, geçmişte ve günümüzde hayati bir öneme sahip olduğu gibi gelecekte de önemi olan bir sektöre hizmet edeceğiz.  Nerede olursak olalım bu mesleğe duyduğumuz sevgi ve sorumluluk duygusunu asla kaybetmeyeceğiz. Öğrenim hayatımız boyunca sadece akademik olarak değil ihtiyacımız olan her anda destek veren değerli hocalarımıza ve bir parçası olmaktan her zaman gurur duyduğumuz Ege Üniversitesi ailesine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere Dekan Prof. Dr. Nedim Koşum ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Tevfik Türk tarafından plaket ve başarı belgeleri verildi. Törenin ardından genç ziraat mühendisleri kep atarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir