Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Yabancı Diller Yüksekokulu yeni binasına bahar döneminde kavuşuyor

Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokuluna ait yeni binanın inşaatı önemli ölçüde tamamlandı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, bina inşaatını ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.  Çağın şartlarına uygun, modern bir bina inşa edildiğini söyleyen Prof. Dr. Budak, Yabancı Diller Yüksekokulu yeni binasının 2021-2022 akademik yılı bahar döneminde eğitime başlayacağını belirtti.

Hâlihazırda Yabancı Diller Yüksekokulu olarak hizmet veren binanın geçen yıl gerçekleşen depremde hasar aldığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak, “ Üniversitemiz ana kampüsünde yapımına kısa süre önce başladığımız Yabancı Diller Yüksekokulu binası inşaatının büyük bir bölümü tamamlandı.  Yeni binamız, yalnızca bir eğitim yapısı olmaktan öte akademik yaşamı zenginleştiren, fonksiyonel sürdürülebilir bir yapı olması amacıyla tasarlandı. Engelli ve yaşlı ulaşımı ile birlikte, mekanik, elektrik sistem çözümleri ve malzeme seçimleri açısından çevreye duyarlılık göz önünde bulunduruldu. Binamızın tüm birimleri, maksimum verim alınması hedeflenerek konumlandırıldı. İnşallah, bahar yarıyılında yeni binamız hizmete açılacak” dedi.

Bina projesi ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Budak, “ Projeye ilişkin ihtiyaç programı incelendiğinde kullanım fonksiyonları idari birimler ve eğitim birimleri olarak iki başlık altında değerlendirildi. Eğitim birimlerinde tam donanımlı sınıflar, kütüphane, öğretim görevlisi odaları, dinlenme odası ve bilgisayar atölyesi, çeviri atölyesi, baskı atölyesi ve idari birimler bulunuyor. Eğitim ve idari birimlerin dışında programda ortak kullanıma ait mekânlar olarak ise kantin, yemekhane, 3 konferans salonu yer alıyor. Binamız her bakımdan engelli dostu bir yapıya sahip” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir