Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, “EÜ olarak, spora yalnızca akademik değil her alanda önem veriyoruz”

EÜ’de “Sporcularda Omuz Yaralanmalarına Güncel Yaklaşım” sempozyumu gerçekleştirildi

Rektör Budak, “EÜ olarak, spora yalnızca akademik değil her alanda önem veriyoruz”

Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Sporcularda Omuz Yaralanmalarına Güncel Yaklaşım” konulu sempozyumda konuşan Rektör Budak, son 4 yıl içerisinde kampüste gerekli spor altyapısının oluşması için önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Spora yalnızca akademik çalışmalarımız anlamında değil aynı zamanda sağlık hizmetlerimiz ve kampüsümüzdeki spor faaliyetleri bakımından da son derece önem veriyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı ortaklığında, Türkiye Spor Hekimleri Derneği ile Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneğinin destekleriyle düzenlenen “Sporcularda Omuz Yaralanmalarına Güncel Yaklaşım” konulu uluslararası sempozyum çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Omuz eklemi, insan vücudunun en geniş eklem hareket açıklığına sahip olan, en özel ve komplike yapıda bulunan eklemidir. Bu eklemde meydana gelen yaralanmalar, özellikle sporcular arasında yaygın olarak görülmekte; bu görülme sıklığı, doğru tedavi ve rehabilitasyon yöntemleri ile önleyici tedbirlere duyulan ihtiyacı ortaya koymaktadır. Etkili tedavi ve önleme yöntemlerinin belirlenmesi ve uygulanmasında ise konunun güncel bir yaklaşımla ele alınması önem taşımaktadır. Bizler de bugün çok değerli isimlerle bir araya geldiğimiz sempozyum kapsamında, omuz yaralanmalarını her yönden mercek altına alacağız. Katılımcılar, omuz eklemin biyomekaniği, muayenesi, radyolojisi, omuz yaralanmalarının konservatif ve cerrahi tedavi yöntemleri, önlenmeleri, rehabilitasyon ilkeleri ve spora dönüş kriterleri hakkında paylaşımlarda bulunacaklar. Bu paylaşımların, yaralanma oranlarının düşürülmesinde ve daha etkili tedavi yöntemleriyle bu bireylerin spora dönüşlerinin sağlanmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

“EÜ’nün spor altyapısı son dönemde önemli oranda güçlendirildi”

Rektör Budak, “Ege Üniversitesi olarak, spora yalnızca akademik çalışmalarımız anlamında değil aynı zamanda sağlık hizmetlerimiz ve kampüsümüzdeki spor faaliyetleri bakımından da son derece önem veriyoruz. Spor, sağlığa dair sahip olduğumuz kapsayıcı ve bütüncül yaklaşımımızda önemli bir yer kaplıyor. Özellikle son 4 yıl içerisinde kampüsümüzde gerekli spor alt yapısının oluşması ve tüm mensuplarımızın bu alt yapıdan faydalanabilmesi için çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Bu nedenle sempozyum kapsamında yapılacak bilgi paylaşımlarının, alandaki bilgi birikiminin yanı sıra sporu hayatında önemli bir yere konumlandırmış olan tüm bireylerin farkındalık düzeyine de katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Sempozyumun başkanlığını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengizhan Özgürbüz ve Türkiye Spor Hekimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Metin Ergün üstlendi. Sempozyumda, “Sporcularda Omuz Yaralanmalarında Mekanizmalar ve Yaklaşım”, “Sporcularda Glenohumeral İnstabilite”, “Sporcularda Rotatar Manşet Yaralanmaları” ve “Rehabilitasyon ve Korunma” konularında oturumlar yapıldı. Oturumlarda alanında ulusal ve uluslararası uzman konuşmacılar omuz biyomekaniği, omuz sorunlarına algoritmik yaklaşım, sporcuda ilk çıkığa yaklaşım, omuz rehabilitasyonunda doğrular ve yanlışlar konularında sunumlar yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir