Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Nükleer Bilimler Enstitüsü’nden “Uygulamalı Radyofarmasi Kursu”

Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü tarafından  “Uygulamalı Radyofarmasi Kursu 2021” programı düzenlenecek. Online olarak yapılacak olan kurs, 15-18 Haziran  tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri kapsamında desteklenen kursun katılımcıları;  ezcacılık, fen, mühendislik ve tıp fakültelerinin lisansüstü öğrencileri ile genç araştırmacı ve uzmanlar arasından seçilecek.

Kurs programı; nükleer tıp bölümlerinde görüntüleme ve tedavi amacıyla hastalara verilen radyofarmasötiklerin hazırlanmasından sorumlu sıcak laboratuvarlarda çalışan sağlık personelinin uyması gereken kurallar, temel bilgiler, moleküler görüntüleme, radyonüklid terapi ve radyasyon güvenliği konularını içeriyor.

Hasta güvenliğini yakından ilgilendiren program; temel ve sağlık bilimlerinde yüksek lisans eğitimi almakta olan öğrenciler ile birlikte sağlık kuruluşlarında radyofarmasötik alanında çalışanlar ve radyofarmasötik endüstrisinde çalışanlar olmak üzere üç ana grubun eğitimini amaçlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir