Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ “YÖK Anadolu Projesi” Web Portalı yayına girdi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hayata geçirilen “YÖK Anadolu Projesi” kapsamında 12 kıdemli üniversiteden biri olan Ege Üniversitesi, projeyle ilgili tüm detayların yer aldığı web portalını yayınladı.

Yeni kurulan veya gelişmekte olan genç üniversitelerin, belirlenen alanlarda gelişimini desteklemek amacıyla kıdemli üniversiteler ile eşleştiği YÖK Anadolu Projesi ile Ege Üniversitesi, Iğdır ve Bitlis Eren Üniversitelerine bilgi birikimini aktarmak için kolları sıvadı. Bu kapsamda “yokanadoluprojesi.ege.edu.tr” adresinde proje ile ilgili bir bilgilendirme portalı oluşturuldu.

Oluşturulan portalda projenin; amacı, misyon ve vizyonu, hedefleri, ortak çalışmaya konu olacak bölümler ve ders içerikleri, proje ile ilgili araştırma ve yayınlar ve toplumsal katkı içerikleri yer alıyor. Görsel materyallerle desteklenen portalda projenin sunumu, tanıtım broşürü, tanıtım filmi ve Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın her iki üniversiteye gerçekleştirdiği ziyaretin fotoğrafları da yer alıyor.  Oluşturulan portal ile Bitlis Eren ve Iğdır Üniversitesinin öğrencileri ve akademisyenleri, Ege Üniversitesinin çeşitli kaynaklarına da rahatça ulaşabilecek.

Projenin Ege Üniversitesi adına koordinatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan üstleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir