Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

KİTVAK’tan Ege’ye nakil başarı oranını artıracak merkez

Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfının (KİTVAK) destekleriyle Ege Üniversitesine kazandırılan “KİTVAK-Bilge Uysal Hücre İşleme Merkezi” açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, güçlü ve köklü bir tıp geleneğine sahip Ege Üniversitesinin, insanlığı yakından ilgilendiren kansere karşı mücadelenin her safhasında etkin rol üstlendiğine dikkat çekti.

Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK) katkılarıyla EÜ Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü ile EÜTF Çocuk Hastanesi Onkoloji Bölümü dahilinde kurulan “KİTVAK-Bilge Uysal Hücre İşleme Merkezi” törenle açıldı. Törene EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tıp Fakültesi ve hastane yönetimi, vakfın Yönetim Kurulu Başkanı İklil Ulueren, Mütevelli Heyeti Başkanı Ramazan Soncul, Norm Holding Onursal Başkanı hayırsever Nedim Uysal, vakıf üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı. Negatif basınçlı ortam, havalandırma sistemi, ısı sistemi otomasyonu, basınç sistemi otomasyonu ve yazılımların yer aldığı, ilik nakillerindeki başarı oranını artırmayı hedefleyen merkezin faaliyetlerine ilişkin EÜTF Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Serap Aksoylar ve Prof. Dr. Savaş Kansoy bilgi verdi.

“Örnek bir kuruluş”

KİTVAK’ın, kurulduğu günden bu yana kanser hastalarına ihtiyaç duydukları desteği sağlamak için tüm olanaklarıyla mücadele eden örnek bir vakıf olduğunu söyleyen Rektör Budak, “Bu kuruluş, gerek hassasiyeti gerek üstün gayretleriyle, bugüne dek onkoloji tedavisi anlamında çok kıymetli projelere imza attı. Üniversitemiz bünyesinde kanser hastalarına tam kapasiteli hizmet veren Tülay Aktaş Onkoloji Hastanemiz, KİTVAK tarafından geliştirilen proje kapsamında, hayırseverlerin bağış ve katkılarıyla üniversitemize kazandırılmıştı. Yine onkoloji hastanemiz içerisinde yer alan ve Avrupa Kemik İliği Transplant Birliği tarafından akreditasyon alarak alanında yetkinliğini ispatlayan EÜ Pediyatrik Kemik İliği Nakil Ünitemiz de, KİTVAK’ın değerli çabalarının bir ürünüdür” diye konuştu.

“Kanserle ilgili öncü nitelikte bilimsel çalışmalar yürütüyoruz”

EÜTF’nin güçlü ve köklü bir tıp geleneğine sahip olduğunu hatırlatan Rektör Budak, EÜ’nün insanlığı yakından ilgilendiren kansere karşı mücadelenin her safhasında etkin rol üstlendiğine dikkat çekti. EÜTF’nin sağlık alanında birçok ilki ulusal ve uluslararası literatüre kazandırdığını kaydeden Rektör Budak, “Tıp Fakültemiz, kanserle ilgili öncü nitelikte bilimsel çalışmalar yürütüyor. Küresel gelişmeleri yakından takip eden akademik kadromuz; mevcut yöntemlerin iyileştirilmesine ve yeni yöntemlerin geliştirilmesine katkı sağlıyor. Sağlık çalışanlarımız tanı ve tedavi sürecinde en etkili hizmeti sunmak adına büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Bölgemizin sağlık ihtiyaçlarının büyük bir kısmını sırtlanırken, devletimizden, vakıflarımızdan ve hayırsever vatandaşlarımızdan destek görmek bizler için çok kıymetli. Bu konuda bizler de her türlü desteği sağlamaya daima hazır bulunuyoruz.  Bugün de yine ortak çabanın bir ürünü olan çok değerli bir projeyi hayata geçiriyoruz” dedi.

“Biz, bu projeye yüreğimizi kattık”

Merkezin uluslararası standartlarda hizmet sunacağını dile getiren KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı İklil Ulueren ise “Çalışmamızı yaparken bizlere proje sunup destek veren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Biz, bu projeye yüreğimizi kattık. Sadece bizim için değil İzmir ve Türkiye için gözbebeği bir üniversite olan Ege Üniversitesine katkılarımız bundan sonra da devam edecek. Kentimizde böyle bir üniversitenin olmasından kıvanç duyuyoruz. Bugün geldiğimiz noktada, çok değerli hayırseverimiz Norm Holding Onursal Başkanı Nedim Uysal elimizden tuttu. Her zaman destekçimiz oldu, kendilerini saygıyla selamlıyorum. Bundan sonraki süreçte erişkin onkolojide de proje yapmak istiyoruz. Bundan sonra da orada bir çalışma yapacağız” diye konuştu.

 Projeye katkı sunanlara plaket takdiminin ardından merkezin resmi açılışı kurdele kesilerek yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir