Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de “İki Boyutlu – Üç Boyutlu Hücre Kültürü ve Doku Mühendisliği Çalışmaları” kursu

Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGE-MATAL) tarafından “In Vitro Tekniklerinden In Vivo Uygulamalara: İki Boyutlu (2D)- Üç Boyutlu (3D) Hücre Kültürü ve Doku Mühendisliği Çalışmaları- 2” kursu gerçekleştirilecek.  Program, 25-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Eğitime üniversitelerin; biyokimya, biyoloji, biyomedikal mühendisliği, biyomühendislik, biyoteknoloji, eczacılık, malzeme mühendisliği, moleküler biyoloji ve genetik, nanoteknoloji, veterinerlik, tıp ve benzeri bölümlerinden birinde lisans,  yüksek lisans veya doktora eğitimi alan kişiler başvurabilecek.  Ayrıca kursiyerlerde; temel hücre kültürü bilgisine sahip olma, daha önce TÜBİTAK 2237-A kapsamında desteklenen bir eğitim etkinliğine katılmamış olma ve TÜBİTAK-Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) Veri Tabanına kayıtlı olma şartı aranıyor.

TÜBİTAK 2237-A “Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı” tarafından desteklenen eğitim sonunda katılımcılara “Katılım Belgesi” gönderilecek. Eğitime 3 Mayıs Pazartesi saat 17.00’ye kadar “http://egematalkus.ege.edu.tr” sitesinden başvuru yapılabiliyor. Kurs ile ilgili detaylı bilgiler EGE MATAL web adresinde yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir