Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

İLEDAK değerlendirme ekibi, EÜ İletişim Fakültesini ziyaret etti

İletişim alanındaki programların akreditasyon değerlendirme süreçlerini yürüten İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) değerlendirme ekibi, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinin Reklamcılık ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümlerine çevrimiçi ziyaret gerçekleştirdi. Çevrimiçi yapılan toplantıya Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, İLEDAK Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz’in yanı sıra, bölüm başkanları, İLEDAK üyeleri, akademisyenler ve kurum içi paydaş birimlerinden görevliler katıldı.  

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümlerinin değerlendirmeye alındığı ziyarette İLEDAK ekibi; üniversitenin, fakültenin ve bölümlerin teknik ve laboratuvar altyapı olanakları, akademik ve idari gücü ile ilgili bilgiler aldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “İletişim Fakültemizin Gazetecilik ile Radyo, Televizyon ve Sinema bölümlerinin akredite olmasının ardından Reklamcılık ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümlerinin de eğitim kalitelerini tescillemek ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla başlatılan akreditasyon çalışmaları kapsamında İLEDAK ekibini misafir ediyoruz. Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından, eğitim-öğretim, araştırma ve akademik-idari faaliyetlerde gösterdiği başarılar ile Kurumsal Akreditasyon Programına dâhil edilen 11 üniversite arasında yer alan üniversitemizde kalite ve akreditasyon sürecini başarılı bir şekilde tam bir seferberlik ruhu ile sürdürüyoruz.  Kalite ve akreditasyon parametremiz altında pek çok önemli uygulamayı üniversitemize kazandırdık. Özellikle eğitim –öğretim ve araştırma faaliyetlerimizde kalite ve akreditasyonu hedefledik ve tüm birimlerimizi bu hedef doğrultusunda motive etmeye özen gösterdik. Bugün rahatlıkla dile getirebilirim ki Ege Üniversitesinde kalite kavramı bir kurum kültürü olarak yerleşti. Akademik birimlerimizin akredite olmaları Ege Üniversitesinin marka değerine hem ulusal hem de uluslararası arenada katkı sağlayacak. Ülkemizin en köklü ve önde gelen iletişim fakültelerinden olan Üniversitemiz İletişim Fakültesinde akredite olan  iki bölümün ardından diğer iki bölümünün de eğitim kalitesinin tescilleneceğine yürekten inanıyorum. Bu süreçte yoğun gayret gösteren Dekanımız Prof. Dr. Dilek Takımcı başta olmak üzere emeği geçen mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Fakültemizi daha ileri noktalara taşımayı hedefliyoruz”

Dekan Prof. Dr. Dilek Takımcı ise “İletişim eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak ülkemizde iletişim eğitiminin kalitesinin yükseltilmesini amaçlayan İLEDAK Değerlendirme ekibi, fakültemizi ziyaret ediyor. Fiziki imkânlarımız, teknik ve bilimsel altyapımız ve eğitim kalitemiz hakkında bilgiler verdik.  İletişim Fakültesi ailesi olarak stratejik planımızla belirlediğimiz yol haritamız doğrultusunda kalite ve akreditasyon başta olmak üzere uluslararasılaşma, araştırma, yayın, proje,  mezunlarla ilişkiler,  topluma hizmet ve sosyal sorumluk alanlarına yönelik önemli çalışmalar yaptık. Fakültemizi daha ileri noktalara taşımayı hedefliyoruz. Akreditasyon çalışmaları da bizlere önemli fırsatlar sunuyor ve motivasyon yüklüyor. Kısa süre içinde her iki bölümümüzün kalitesinin tescilleneceğine inanıyorum. İletişim Fakültemiz ailesine hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir