Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Ajans 34 yaşında

 “Doğru, tarafsız, bilimsel haber”

İZMİR(Ege Ajans)- Türkiye’nin üniversite bünyesinde kurulan ilk haber ajansı olan Ege Üniversitesi Haber Ajansı “Ege Ajans”, 34’üncü kuruluş yıldönümüne erişmenin gururunu yaşıyor. Ege Ajans, “Doğru, tarafsız, bilimsel haber” ilkesiyle hem Ege Üniversitesinin yürüttüğü bilimsel, sportif, sanatsal her türlü faaliyeti kamuoyuyla paylaşıyor hem de İletişim Fakültesi bünyesinde eğitim gören öğrencilere adeta bir çalışma laboratuvarı ortamı sunuyor.

Ege Ajans’ın, üniversitenin dışa açılan penceresi olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Ajans, 34 yıldır Ege Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen her türlü faaliyeti, haber alma özgürlüğü kapsamında kamuoyunun bilgisine sunmaya devam ediyor. Yaptığımız çalışmaların görünür kılınması açısından Ege Ajans, önemli bir rolü üstleniyor. Medya verilerinden oluşan raporlara baktığımızda Ege Üniversitesi; haber sayısı, tiraj, erişim gibi değerlerde sürekli zirvede yer alıyor. Bu başarı, ciddi titizlik ve emekle yürütülen bir sürecin sonucu. Bu bağlamda ajansımızın kuruluşunun 34’üncü yılını kutlarken üniversitemizin daha nice başarılarını birlikte görünür kılmayı temenni ediyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı ve Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek Takımcı ise Ege Ajans’ın fakülte öğrencileri açısından önemine değindi. Prof. Dr. Takımcı, “Ege Ajans, fakültemiz öğrencileri için adeta bir mutfak görevi görüyor. Öğrencilerimiz, mezun olup sektöre atılmadan önce burada gerçek bir haber ajansı deneyimini yaşıyorlar. Bugün faal olarak görev yapan pek çok gazetecinin yolu ajansımızdan geçmiştir. Ege Üniversitesi, medyada en çok yer alan üniversiteler arasında zirvede yer alıyor.  Üniversitemiz 2020 yılında basınla 732 haber paylaştı. Toplamda 13 bin 461 basılı medya,  89 bin 746 internet haberine konu oldu. Tüm üniversiteler arasında Ege Üniversitesi, toplamda 455 milyon 806 bin 089 tiraj ve 1 milyar 373 milyon 79 bin 449 erişim sayısı ile birinci sırada yer aldı. Daha iyisine ulaşmak için sürekli çalışıyoruz. Ege Ajans’a başarı dolu nice 34’üncü yıllar diliyor, kuruluşundan bu yana ajansımıza emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir