Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Türkiye’nin ilk akademik kabak kemane metodu

“Kabak Kemane Metodu 2” yayınlandı

Türkiye’nin ilk akademik kabak kemane metodu

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğretim görevlisi Dr. Özgür Çelik’in 2019 yılında yayınlanan ve Türkiye’nin ilk akademik kabak kemane metodu olan eserinin ikincisi “Kabak Kemane Metodu 2” literatüre kazandırıldı. Çalışmasından ötürü Dr. Çelik’i tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz bünyesinde yer alan Devlet Türk Musikisi Konservatuvarımız, pek çok alanda önemli sanatçılar yetiştirmeye ve ilklere imza atmaya devam ediyor. Özgür Çelik Hocamızın ortaya koyduğu ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Kabak Kemane Metodu eseri, bu enstrümana gönül vermiş birçok sanatsevere ışık tutacak nitelikte. Dr. Özgür Çelik hocamızın devam niteliğinde olan bu eserinin hayırlı olmasını diliyor, ileride yapacağı çalışmalarda da kendisine başarı temennilerinde bulunuyorum” diye konuştu.

Eser hakkında bilgi veren Dr. Özgür Çelik, “İlk metodunu 212 adet videoyla beraber yayınladığımız eserimizi, yöre tavırları üzerinde durduğumuz bu yeni metodunda, yaklaşık 4 saatlik içeriğe sahip olan 51 video ile destekledik.  Özellikle günümüzde pandemiden dolayı uzaktan eğitim için önemli bir kaynak niteliğinde olan bu metotlar, bazı konservatuvarlar tarafından da ders müfredatlarında kullanılıyor. Eserimiz ayrıca gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaşayan pek çok kabak kemane sevdalısının, bu geleneksel Türk halk çalgısını tanımasına ve de öğrenmesine de katkı sağlıyor” diye konuştu.

Özgür Çelik Kimdir

1979 Uşak doğumlu olan Çelik, müziğe altı yaşından itibaren babası ve ağabeyinden bağlama çalmayı öğrenerek başladı. Çelik, babasının yaptığı kabak kemaneler dikkatini çekince bu alana yönelmeyi tercih etti ve 1997 yılında EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarını kazandı. 1998 yılında TRT İzmir Radyosunda kabak kemane sanatçısı olarak göreve başlayan Çelik, yıllar içerisinde pek çok projede yer alarak çeşitli ödüller kazandı. 2010 yılında ilk kitabını, 2012 yılında ise ilk solo albümünü çıkartan Çelik, 2018 yılında doktorasını tamamladı. Dr. Özgür Çelik halen Ege Üniversitesi Devlet Tük Musikisi Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak görev yapıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir