Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Yenilenen organ nakil merkezinde, pandemide başarılı nakillere imza atıldı

Ege Üniversitesinin öz kaynakları ve bağışçıların katkılarıyla baştan sona yenilenen Ege Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi, pandemi sürecinde de faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin en önemli organ nakli merkezlerinden biri olan merkezimizde gerçekleştirdiğimiz altyapı yatırımları sayesinde, sunduğumuz sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Murat Zeytunlu ise  “Merkezimizde karaciğer, böbrek, kalp, akciğer nakilleri aktif olarak yapılmaktadır. Yaşadığımız pandemi sürecinde de tüm ekiplerimiz aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Ege Üniversitesinin önemli merkezlerinden biri olan ve 30 yılı aşkın süredir hizmet veren EÜ Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi, üniversitenin öz kaynakları ve bağışların da katkılarıyla baştan sona yenilendi. Pandemi sürecinde faaliyetlerini aksatmadan sürdüren merkezin akademik kadrosu da her geçen gün güçleniyor. Merkezin bilgi ve deneyimi ile birçok başarılı naklin gerçekleştirildiğini söyleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, hastanemizin gururu olan önemli merkezlerimizden birisidir. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla yenilenen merkezimizde modern tıbbın tüm olanaklarını kullanarak, alanında uzman kadrolarımızla üst düzey sağlık hizmetleri sunuyoruz. Erişilebilir kaliteli sağlık hizmeti sunmak için yatırımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

TÜM EKİPLER AKTİF OLARAK ÇALIŞIYOR

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan EÜ bünyesinde faaliyet gösteren merkezin, organ nakli sürecinde nitelikli idari ve akademik çalışanlarıyla başarılı hasta sonuçları oluşturmaya devam ettiğini kaydeden EÜ Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Zeytunlu, “Merkezimizde karaciğer, böbrek, kalp, akciğer nakilleri aktif olarak yapılmaktadır. Yaşadığımız pandemi sürecinde de tüm ekiplerimiz aktif olarak çalışmalarını sürdürerek ulusumuza hizmet vermeye devam etmiştir” dedi. Merkezin başarılı nakillerin yanında organ bağışının önemine dikkat çekecek çalışmalar da yaptığını dile getiren EÜ Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörü Nurşen Altuğ ise “Merkezimiz başarılı organ nakillerinin yanında, organ nakli için temel ihtiyacın organ bağışı olduğunun her daim farkındadır. Bu sosyal bilinçle birlikte merkezimiz, üniversite içinde birimler, üniversite dışında da ilgili kurumlar ve kuruluşlarla çalışarak organ bağışı ile ilgili bilinçlendirme çalışmalarına devam etmektedir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir