Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli gençler,  engelleri tasarım ile anlattı

EÜ’de “Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla “Afiş Yarışması Sergisi” açıldı

Egeli gençler,  engelleri tasarım ile anlattı

Duygu Kuru- Berr Celis Aslan- Baran Gasgar

Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından “Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla “Afiş Yarışması Sergisi” düzenlendi. EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE-  Kültür Merkezi Sanat Galerisinde düzenlenen sergide Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin afiş tasarımları yer aldı.

Sergi hakkında bilgi veren EÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci, “Uluslararası Engelliler Günü 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilmiştir. Toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalığı arttırmak amaçlanmıştır. Günümüzde dünyada 1 milyardan fazla engelli bulunuyor ancak unutmamak gerekir ki tüm insanlar engelli adayıdır. Bu bağlamda, 1992 yılından bu yana uluslararası bir farkındalık günü olan ‘Dünya Engelliler Günü’ kapsamında, Ege Üniversitesi ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ konulu afiş yarışması düzenleyerek bu günün önemine işaret etmeyi amaçladık” diye konuştu.

Yarışmaya katılan ve çalışması sergilenen Oğuzhan Önder, “Bu sergiyi, engelliler gününe yönelik farkındalık oluşturması bakımından oldukça önemli buluyorum.  Yarışmaya katıldım kazanamamış olsam da bu projede yer aldığım için mutluyum aynı zamanda bu tarz farkındalık yaratacak etkinliklerin çoğalması gerektiği görüşündeyim” dedi.

Ülkemiz üniversiteleri bünyesinde ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitime devam eden Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü, Güzel Sanatlar Fakültesi ve İletişim Fakültelerinde okuyan öğrencilerinin katıldığı yarışmada EÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Kaan Tarıyan birinci olurken Büşra Balkis ikinci, Betül İclal Şenol ise üçüncü oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir