Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ sağlık alanında Proje ve Patent üretmeye devam ediyor

*Rektör Budak, “Üniversitemizin patent portföyünde 110 adet sağlık alanı ile ilişkili patent başvurusu bulunuyor. Son beş yılda Üniversitemizin, TÜBİTAK tarafından kabul edilen 406 projenin 92 tanesi sağlık bilimleri alanında oldu. ‘Yaşam Bilimleri ve Sağlık’ temasıyla faaliyet gösteren Teknoparkımızda yer alan firmalarımızın yüzde 20’si sağlık alanında çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Sağlık temasına yoğunlaşarak çalışmalarına yön veren Ege Üniversitesi, Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi (EBİLTEM-TTO) verilerine göre bu alanda patent ve proje üretimine devam ediyor.

Sağlık alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin en başarılı olduğu alanların başında sağlık geliyor. Bölgenin en büyük hastanesine ev sahipliği yapıyoruz. Son açıklanan, Times Higher Education (THE) 2021 Alan Bazlı Üniversite Sıralamalarında üniversitemiz dünyada, sağlık alanında 601+, yaşam bilimlerinde 801+ bandında yer aldı. Üniversitemizde oluşturduğumuz ekosistem neticesinde farklı akademik birimlerden bilim insanlarımız multıdisipliner bir anlayışla toplumu yakından ilgilendiren sağlık temalı pek çok konuda önemli proje ve araştırmalara imza attılar” diye konuştu.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sağlık alanında yaptıkları çalışmalara dikkat çekmek istediklerini söyleyen Prof. Dr. Budak, “EBİLTEM-TTO verilerine göre; Ege Üniversitesinin patent portföyünde 110 adet sağlık alanı ile ilişkili patent başvurusu bulunuyor. Bu da Ege Üniversitesi patent başvurularının yaklaşık yüzde 58’ini oluşturuyor. Yine Üniversitemizde 2015-2020 yılları arasında TÜBİTAK tarafından kabul edilen 406 projenin 92 tanesi sağlık bilimleri alanında yapılmış. Bu da yüzde 22,7’lik bir oranı temsil ediyor. ‘Yaşam Bilimleri ve Sağlık’ temasıyla faaliyet gösteren Teknoparkımızda yer alan firmalarımızın yüzde 20’si sağlık alanında çalışmalarını sürdürüyor. İnsanlık yararına olacak pek çok projeyi hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

EBİLTEM-TTO Müdürü Prof. Dr. Şenay Şanlıer ise, “14 Mart Tıp Bayramını pandemi nedeniyle bu yıl buruk bir şekilde kutladık. Bu süreçte yaşamını yitiren sağlık çalışanlarımızı şükranla anıyoruz. Üniversitemizin sağlık alanındaki çalışmalarından veriler derleyerek onların başarılarına dikkat çekmeyi amaçladık” diye konuştu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir