Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EKAMİT öğrencilerden yoğun ilgi görüyor  

Miray Ezgi Çelen- Dilara Çalışkan- Funda Gül Şen

Öğrencilerin her türlü sportif, kültürel, sanatsal ve bilimsel faaliyetlerini destekleyen Ege Üniversitesi; gençlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerini güçlendirmeleri için her türlü imkânı sunmaya devam ediyor. Ege Karikatür ve Mizah Topluluğu da yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Topluluğa olan yoğun ilgiden dolayı memnun olduklarını belirten EKAMİT yöneticisi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Heval Gültekin, “Topluluğumuz, 2011 yılında kurulmuş olup, halen daha Ege Üniversitesinin en kalabalık, en sosyal ve en aktif topluluğu olarak çalışmalarına devam ediyor. Topluluğumuz bünyesinde Ege Mizah Festivali’ni de düzenleyen Organizasyon ve Sponsorluk Birimiz var. Bununla birlikte çocukların, engellilerin, yaşlılarımızın, hayvanların kalbine dokunmuş ve bunun gibi birçok proje gerçekleştiren Sosyal Sorumluluk Birimimiz mevcut.  Karikatür çizim derslerimizin organize edildiği ve Maytap-1 ve Maytap-2 olmak üzere iki karikatür dergimizin çalışmalarını yürüten Tasarım Birimimiz ve işaret dili klipleri, rönesans tabloları, kurgu dersleri, çeşitli eğlenceli videolar çekmesinin yanı sıra etkinliklerimizde bizleri belgeleyen birimimiz olan Fotoğraf ve Video Birimimiz de topluluğumuzun diğer kolları. Bu birimlerin yanı sıra EKAMİT düzenli olarak voleybol, basketbol, futbol gibi turnuvalarla spor faaliyetleri düzenliyor” dedi.

“EKAMİT yeni sürprizlerle geliyor”

Topluluğun altı yıldır danışmanlığını yapan Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Fatih Baba, “Topluluk bu yıl yüzde 100 öğrenci festivali olan ‘EKAMİT Mizah Festivali’nin onuncusunun düzenleyecek. ‘Maytap’ isimli dergimizin 4’üncü sayısının da basılacağını müjdelemek isterim. Bu yıl karikatür alanında eğitimlerimize devam edeceğiz.  Stand-up programları ile alanlarında ünlü isimler ile öğrencilerimizi bir araya getirmeyi planlıyoruz. Bu yıl Ege Üniversitesi öğrencilerini güzel sürprizler bekliyor. Eğlenmek ve sosyalleşmek isteyen öğrencileri topluluğa üye olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir