Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Öğrenci toplulukları EÜ Kültür Sanat ve Spor Şenliklerine renk katıyor

Ece Gürtuna -Gumral Guluzade- Fatma Yayla

Ege Üniversitesi 43.  Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri renkli etkinlikler ve gösterilerle devam ediyor. Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak çeşitli alanlara yönelik faaliyetler gerçekleştiren öğrenci toplulukları tarafından şenlik kapsamında açılan stantlarda öğrencilere topluluk etkinlikleri hakkında bilgiler veriliyor.

Ege Üniversitesi İşletme Topluluğunun kurduğu stantta öğrencileri bilgilendiren topluluk üyesi Mert Kaan Yıldırım, “Biz, Ege Üniversitesinin en büyük kariyer topluluklarından birisiyiz. Amacımız öğrencileri erken dönemde iş hayatına hazırlamak, aynı zamanda kariyer yolculuklarında öğrencilerin ilerlemesini sağlamak. Öğrenciler, bizi şirket simülasyonu gibi görebilirler. Yakın zamanda enflasyonla mücadele konusunun ele alınacağı ‘Ekonomi Zirvesi’ etkinliğini düzenleyeceğiz” dedi.

“Arama-kurtarma konusunda öğrencileri bilinçlendiriyoruz”

EÜ Arama Kurtarma Topluluğu kurucusu Yılmaz Yürekli, “Geçen yıl 6 Şubat depreminden sonra bizzat alanda arama kurtarma görevlisi olarak çalıştım. Orada yaşadıklarımızın ardından üniversitemizde bu alanda bir topluluk kurulması için başvuru yaptım ve olumlu karşılandı. Biz topluluk olarak afet sahasında hem insani yardım anlamında hem arama kurtarma anlamında eğitimler alıyoruz. Bu eğitimlerin içinde ilk yardım, doğada arama kurtarma, sedye ile yaralı taşıma gibi birçok alan var. Amacımız profesyonel ekiplerin yanında çalışabilecek insanların yetişmesini sağlamak ve öğrencileri bilinçlendirmek” dedi.

Ege Genç Tema Topluluğu hakkında bilgi veren Topluluk Başkanı Eda Nur Çakar, “Biz, Tema Vakfı’nın üniversitemizdeki temsilcileriyiz. Baharda doğa yürüyüşleri, atölye çalışmaları gibi etkinlikler düzenliyoruz. İnsanları doğa ile buluşturan faaliyetlere imza atıyoruz. Tanışma atölyesinde saksı dönüşümü yaptık ve içine anı olarak zeytin fidanı ektik. Kil atölyesi çalışmamızda geri dönüşümden yaptığımız yılbaşı kar küresi etkinliğimiz oldu. Balçova ve Karagöl’e doğa yürüyüşleri yaptık. Sıfır Atık Festivali gerçekleştirdik ve bu konu ile ilgili olarak stantlarımız kuruldu, takas pazarı açtık, karbon ayak izi projelerimizi gerçekleştirdik” diye konuştu.

“Kurulma amacımız fotoğrafı sevdirmek”

Fotoğraf konusunda çeşitli projeler gerçekleştiren Ege Fotoğraf Topluluğu üyesi Nilüfer Karadeniz ise “Fotoğraf topluluğun kurulma amacı fotoğrafı yaygınlaştırmak ve sevdirmektir. Öncelikle üye alımı ile başlıyoruz ve tanışma etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Temel fotoğrafçılık eğitimi, makinelerin temel kullanımı ve karanlık oda gibi eğitimler veriliyor. Öğrenilen teorik bilgileri pratiğe dökmek için Antalya, Efes, Şirince gibi doğal ve antik alanlara geziler düzenliyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir