Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

İnovasyon ve fikir yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

EÜ’de “FARMAFİKİR – Geleceğin Eczacılığı ile İlgili İnovatif Yaklaşımlar” yarışmasının ödül töreni düzenlendi

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl 7’ncisi yapılan  “FARMAFİKİR – Geleceğin Eczacılığı ile İlgili İnovatif Yaklaşımlar” konulu İnovasyon ve Fikir Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. EÜ Fen Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine, EÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Onursal Başkanı Armağan Ener,  Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Şule Dilek Yağcı Tüysüz, Ege TEKNOPARK Genel Müdürü Doç. Dr. İskender İnce, akademisyenler, eczacılar ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren EÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, “Eğitimim ile birlikte eczacılık mesleğinde 30 yılı geride bıraktım. Eczacılık, eğitimi çok yoğun ve ağır bir alan. Mesleğimizin görünen yüzleri serbest eczacılarımız olsa da kamuda ve ilaç endüstrisinde ilacın tüm üretim süreçlerinde eczacılarımız görev alıyor. 21’inci yüzyılda değişen, dönüşen dünya bize çok farklı şeyler getirdi. Bizim öğrencilerimize verdiğimiz eğitimin yanı sıra, dünyada başarı için; iletişim, inovasyon, analitik düşünme ve yaratıcılık gibi yetkinliklerin kazanılması gerekiyor. İçinde bulunduğumuz yüzyılda kendi kendine yetebilen ve ayakta durabilen ülkeler arasında yer almanız gerekiyor. Bunun için de bu eğitim sürecinde yenilikçi fikirlerle kendimize bir şeyler katmalıyız. Değişen dünyada mesleğimizin aksayan yönlerine çözümler getirmeye yönelik çalışırsak önce ülkemize sonra dünyaya yenilikler getirebiliriz. Farmafikir yarışması da bu fikirleri harekete geçiren bir kıvılcım görevi görüyor” diye konuştu.

“Öğrenci odaklı projeleri destekleyen bir üniversiteyiz”

Prof. Dr. Gürer Orhan, “Öğrenci odaklı projeleri destekleyen bir üniversiteyiz. Öğrencilerimiz bu bakımdan oldukça şanslılar. Bu desteklerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, üniversitemiz üst yönetimine, Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneğine çok teşekkür ediyorum. En iyi projelerin ödül alacağı bir yarışmadayız. Burada sunumu yapılacak projelerin öğrencilerimize de çok şey katacağına inanıyorum” dedi.

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Şule Dilek Yağcı Tüysüz, “EÜ Eczacılık Fakültesinde düzenlediğimiz yarışmamıza destekleri ve ev sahipliği için başta Dekanımız olmak üzere tüm fakülteye teşekkürlerimizi sunuyorum. 7’ncisini yapmakta olduğumuz ‘FarmaFikir’ yarışmamız ilk kez 2016 yılında 12 proje ile başladı. Bu yıl 83 projenin katılımıyla yarışmamızın başarısını ve öğrencilerimizin gelişimini izlemek bizler için çok kıymetli” diye konuştu.

Ege Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. İskender İnce ise “Tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak araştırmaların desteklenmesine ve inovasyona çok önem veriyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak önderliğinde başlattığımız süreçte önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz Ar-Ge şurasıyla Ege Üniversitesinin araştırma vizyonunu belirleyeceğiz. Ege TEKNOPARK olarak genç girişimci arkadaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Yarışmayı “Fon-Rx” projesi kazandı

Konuşmaların ardından “FARMAFİKİR – Geleceğin Eczacılığı ile İlgili İnovatif Yaklaşımlar” yarışmasında finale kalan projelerin sunumları gerçekleştirildi. Finale kalan projeler arasında birincilik ödülünü “Fon-Rx” projesi ile Erciyes Üniversitesinden Mustafa Kaan Kalaycı ve Beyza Nur Özdamar aldı. İkincilik ödülüne ise  Süleyman Demirel Üniversitesinden “Pharm Time” başlıklı projeleri ile Irmak İris ve Can Tunca layık görüldü. Üçüncülük ödülünün sahibi “DoseHub” projesi ile Altınbaş Üniversitesinden Serdar Karaca, Bengisu Ünlü, Emre Karağaç olurken, Jüri Özel ödülünün sahibi Karadeniz Teknik ve Altınbaş Üniversitesi öğrencilerinin ortak yürüttüğü “PharmAccess” projesi ile Şeyma Nur Akbulut ve Çağrı Budak kazandı. “BoBee” başlıklı proje ile Ege Üniversitesinden Kyamran Bedel, Melike Koca, Selda Abdulmecit, Sude İleri  ise mansiyon ödülünün sahibi oldu. Yılın En İnovatif İnovatif Eczacılık Fakültesi ödülünü Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi kazanırken en inovatif öğrenci topluluğu ise İstanbul Üniversitesi Eczacılıkta Girişimcilik Kulübü oldu.

Ödül töreninin ardından fakülte üst yönetimi tarafından etkinliğe destek verenlere plaket takdimi gerçekleştirildi.  Ege Üniversitesi Türk Halk Oyunları Topluluğunun Zeybek gösterisiyle renk kattığı etkinlik, Farmafikir7 manifestosunun okunmasıyla son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir