Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ses Sanatçısı Dicle Olcay Egeli gençlerle bir araya geldi

Şevval Dila Babaoğlu – Gülin Deniz Bilir – Dilek Ergün

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuarı (DTMK) tarafından gerçekleştirilen ‘Kariyer Söyleşileri’ kapsamında ses sanatçısı Dicle Olcay genç Egelilerle bir araya geldi.

Moderatörlüğünü EÜ DTMK Ses Eğitimi Bölümü Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı Öğr. Gör. Dr. Ufuk Demirbaş’ın üstlendiği kariyer söyleşisi EÜ DTMK Etkinlik Salonunda gerçekleştirildi. EÜ DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey’in yanı sıra akademisyenlerin ve öğrencilerin katıldığı kariyer söyleşisinde, Ege Üniversitesinden 2019 yılında mezun olan ses sanatçısı Dicle Olcay, meslek hayatına dair önemli noktalara değinerek gençlere tavsiyelerde bulundu.

Konuşmasına kariyer hayatından bahsederek başlayan Sanatçı Olcay, “Kariyerime akademisyen olarak devam etme arzusundayken O Ses Türkiye seçmelerine katıldım ve Tarık Sezer’in şarkı tavsiyesine uymam sonucunda Murat Boz’un vokalistliğine kadar yükseldim. Kırılma noktam O Ses Türkiye’dir. Sonrasında Bengü, Sezen Aksu ve Tan Taşçı gibi sanatçılarla da çalışma fırsatı buldum. Öğrencilik hayatımda öğrendiklerim, meslek hayatıma oldukça katkı sağladı” dedi.

“Okulda olmak vizyonunuzu genişletiyor”

Öğrencilik yıllarından beri sahnede olmayı hayal ettiğini belirten Sanatçı Olcay, “Bir iş yaparken denemekten vazgeçmeyin. Algoritmaları iyi takip edip, sürekli gelişen yapay zekâ teknolojisini aktif kullanmayı öğrenin. Kariyer hayatınızla ilgili istediğiniz her ne ise onu elde etmek için ısrarcı olmanızı tavsiye ederim. İlerleyen süreçte fark edeceksiniz ki şu an okulda bulunmanız vizyonunuzu genişletiyor. Burada çok fazla farklı türde müzik ve ses duyabilme imkânı buluyorsunuz. Öğrencilik yıllarımdan beri sahnede olmayı hayal ettim. Bu süreçte kendime birkaç rol model seçtim ve bu modellerin izinden ilerlemeyi tercih ettim” dedi.

Öğrencilerin sorularını cevaplayan Dicle Olcay’a söyleşi sonunda Prof. Dr. Özge Gülbey tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir