Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Meslek Yüksekokulu “Kariyer Günleri” başladı

Gülin Deniz Bilir, Şevval Dila Babaoğlu, Dilek Ergün

Ege Üniversitesi (EÜ) Ege Meslek Yüksekokulu ve İŞKUR iş birliğinde düzenlenen “Kariyer Günleri”nin açılış töreni yapıldı. Ege Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen etkinliğe; EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emre Ercan, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik kapsamında öğrenciler, çeşitli firmaların açtığı stantları ziyaret ederek iş ve staj olanakları hakkında bilgi aldılar.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak, öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda öğrencilerimizin nitelikli ve kaliteli eğitim almalarının yanı sıra onların kariyerine katkı sunmayı da önemsiyoruz. Ege Meslek Yüksekokulunun ‘Kariyer Günleri’ kapsamında düzenlediği bu etkinlik, iş ve staj imkanı arayan öğrencilerle firmaları bir araya getiriyor. ‘Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite’ ödülünü alan ilk ve tek üniversite olarak bu tür etkinliklerimizi sürekli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan Ege Meslek Yüksekokulu başta olmak üzere desek veren tüm kurum ve kuruluşlara, paydaşlara ve sevgili öğrencilere teşekkür ederim” dedi.

Dolu dolu bir program”

Kariyer günleri boyunca öğrencileri birbirinden farklı etkinliklerle buluşturduklarını söyleyen Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emre Ercan, “Kariyer günlerinde öğrencilerimizin eğitimlerine ek olarak staj ve iş imkanlarını sağlamak amacıyla eğitim gördükleri 27 program için 60’dan fazla katılımcı firmanın yer aldığı bir organizasyon düzenledik. Kariyer günlerimizde firmaların yanı sıra, etkinliğimizin sosyal, kültürel ve bilimsel boyutunu da aktifleştirelim istedik. Öğrencilerimizi 21. yüzyıla hazırlayacak birbirinden farklı seminerlerimiz olacak. Atölye çalışmalarımız, sergi açılışlarımız, konserlerimiz, dans gösterilerimiz olacak. Yani hem mesleki hem kültürel anlamda burada aktif 3 bin öğrencimize dolu dolu bir kariyer günleri etkinliği düzenledik” diye konuştu.

Katılımın yoğun olduğu “Kariyer Günleri”nin ilk gününde, kurulan stantlarda öğrencilere firma temsilcileri tarafından staj ve iş fırsatları hakkında bilgiler verildi. Çeşitli sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklerle zenginleştirilen “Kariyer Günleri”nin ikinci günü de çeşitli seminer ve konserler etkinlikleriyle devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir