Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencilerinden anlamlı proje

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı İzmir Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu’ndaki çocuklarla birlikte coşkuyla kutladı.

Konservatuvar öğrencileri Melike Dereköy ve Melike Sarı tarafından yürütülen “Hayat Bayram Olsa” adlı öğrenci sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Anadolu’nun her bölgesinden türküler çocuklarla birlikte seslendirildi.

Etkinliğin amacından bahseden Proje Danışmanı EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Salih Sütoğlu, “Bu projeyi, Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği, dünyada eşi benzeri olmayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ceza infaz kurumunda geçirmek zorunda olan çocuk ve gençlerin, milli şuurla, bayram coşkusunu yaşamalarına katkı sağlamak amacıyla hazırladık. Aynı zamanda müziğin iyileştirici gücü̈ sayesinde, özgürlüğü kısıtlı bireylerin kısa bir süre de olsa içinde bulundukları ortamdan sıyrılıp kendilerini iyi hissetmelerine yardımcı olmayı hedefledik” diye konuştu.

 Öğretim Görevlisi Salih Sütoğlu, sanatçı adayı olan Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilinçlerini artırmada önemli rol oynayan bu tarz projelere devam edeceklerini ifade etti.

Program sonunda  Salih Sütoğlu’na plaket takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir