Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak

  • Yapay Zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında yeni programların açılacağı 20 üniversiteden biri Ege Üniversitesi oldu. YÖK’ün aldığı kararlar çerçevesinde EÜ’de Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak. “Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi” lisans programı ve “Otonom Sistemler Teknikerliği”, “Oyun Geliştirme ve Programlama” ile “Önyüz Yazılım Geliştirme” ön lisans programları açılacak.
  • Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin bilim ve teknolojide öncü, tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitesi olarak yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında ileri araştırmalara odaklanarak üniversitemizde yenilikçi, nitelikli akademik ve bilimsel çalışmalara imza atmayı sürdüreceğiz. Desteklerini her daim yanımızda hissettiğimiz YÖK Başkanımız sayın Prof. Dr. Erol Özvar hocamıza,  şahsım ve  üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İZMİR(Ege Ajans)-  Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, İstanbul Teknik Üniversitesinin ev sahipliğinde ikincisi düzenlenen “Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri” toplantısında yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında ÖSYM kılavuzuna dahil edilecek programları açıkladı. 21 lisans, 50 ön lisans olmak üzere toplam 71 programın açılacağı 20 üniversite arasında Ege Üniversitesi de yer aldı.

Ege Üniversitesinin son yıllarda gerçekleştirdiği dijital dönüşüm ile teknoloji çağına ayak uydurduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin en önemli hedeflerinden olan dijitalleşme hedefimiz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz uygulamalar neticesinde ‘Dijital İnovasyon İş Birliği Platformu’nun kurucu 8 üyesinden birisi olduk. Bununla birlikte Türkiye’nin dört siber güvenlik yüksekokulundan birisi üniversitemiz bünyesinde kuruldu. Şimdi de YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın açıklanan; bünyesinde yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında programların açılacağı 20 üniversiteden biri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Açılacak programlar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Budak, “YÖK’ün aldığı kararlar çerçevesinde, üniversitemizde “Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi” kurulacak. Fakülte bünyesinde ise “Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi” lisans programı açılacak. Ayrıca, Otonom Sistemler Teknikerliği, Oyun Geliştirme ve Programlama ile Önyüz Yazılım Geliştirme ön lisans programlarımız da üniversitemizde faaliyete geçecek. Ülkemizin bilim ve teknolojide öncü, tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitesi olarak yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında ileri araştırmalara odaklanarak üniversitemizde yenilikçi, nitelikli akademik ve bilimsel çalışmalara imza atmayı sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan, Milli Teknoloji Hamlesi Vizyonu ve Türkiye Yüzyılı ülküsü ile 12. Kalkınma Planı hedefleri doğrultusunda Cumhuriyetimizin ikinci asrını Türk bilim yüzyılı yapmak için durmadan duraksamadan çalışacağız. Üniversitemiz bünyesine kazandırılan yeni fakültenin, lisans  ve ön lisans programların şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.  Desteklerini her daim yanımızda hissettiğimiz  YÖK Başkanımız sayın Prof. Dr. Erol Özvar hocamıza,  şahsım ve  üniversitem adına teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir