Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

  EÜ Konservatuvarı ve TRT İzmir Radyosu’ndan “Bir Bahar Akşamı” dinletisi

Muzaffer Eray Pamuk

Ege Üniversitesi (EÜ) Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğü ile EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK) iş birliğinde ‘Bir Bahar Akşamı Dinletisi’ gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlik kapsamında TRT İzmir Radyosu Türk Sanat Musikisi Sanatçısı Burcu Göktürk ve ekibi, EÜ Konservatuvar Etkinlik Salonu’nda konser verdi. Etkinliğe EÜ Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan etkinlik koordinatörü EÜ DTMK Türk Müziği Bölümü Öğr. Gör. Dr. Seher Erkan, “Bu güzel bahar akşamını müzik dinletimizle taçlandırılmak istedik. Dinletimizde geleneksel Türk müziğinin sözlü türlerinden birçok eser seçtik. Sanatçımız Burcu Göktürk ile müzik yolculuğunda beraber olmaktan ve dostluğumuzdan çok mutluyum, bu mutluluğumu da sahnede sizinle paylaşmak istedim” dedi.

Sanatçı Burcu Göktürk ise  “Seher Hocamdan çıkan bir fikir üzerine EÜ Devlet Konservatuvarında bir dinleti gerçekleştirmeye karar verdik. Baharı gerçekten tanımlayan bir dinleti yapmak istedik. Benim için bahar, Divan şiirlerinden günümüze kadar gelen tüm şiirlerde hep çalkantılı bir mevsim olmuştur. O yüzden biz de formlar arası geçiş yapıp baharı bugün müziğimizde hissetmek istedik. Elbette müzikal olarak sanat anlamında çok büyük eserler vermiş bestekârlarımız var, ancak eskiden bir dönem sanatın, sanatçının kendisi için olduğu fikrine saygı duysam da halkın desteğini almamış ve halkın gönlüne girmemiş bir sanatın sadece kitaplarda yer aldığına çok kez şahit olmuş birisiyim. O yüzden ‘Sanat halk içindir’ görüşünü savunuyorum’’ diye konuştu.

Türk Sanat Müziğinin güzide eserleri icra edildi

Konserde Türk sanat müziğinden; Tevfik Fersan’ın “Gönülden Sesler”, Rakım Elktulu’nun “Ben Perişanlıkta Buldum Rifati Kakül Gibi”, Ali Rifat Çağatay’ın “Ağır Semai” ve Tanburi Ali Efendi’nin “Bilmezdim Özüm Gamzene Meftun İmişim Ben”  gibi besteler icra edildi.

Konserin sonunda sanatçılara teşekkür eden EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey “Burcu Hanım’ın harika sesi ve sanatçı arkadaşlarımızın ellerinden çıkan muhteşem namelerle çok güzel bir akşam yaşadık. Katılan herkese teşekkür ediyorum, iyi ki geldiniz” dedi.

Etkinliğin sonunda Prof. Dr. Özge Gülbey tarafından konsere katılan sanatçılara “Teşekkür Belgesi” verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir