Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Prof. Dr. Budak, EÜ Ailesi ile bayramlaştı

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla EÜ ailesi ile bir araya gelerek bayramlaştı. Ege Üniversitesi Rektörlük Bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine üniversite üst yönetimi, senato üyeleri ile akademik ve idari çalışanlar katıldı.

Ege Üniversitesi Senato Toplantısı’nın ardından akademik ve idari çalışanlarla bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Budak, EÜ ailesinin bayramını kutladı.  Bayramla ilgili iyi dileklerini ileten Rektör Prof. Dr. Budak, “Kadim medeniyetimizin birleştirici unsuru, ulvi değerlerimizin yaşanmasının ve yaşatılmasının güvencesi olan milli ve dini bayramlarımız, gelenek ve göreneklerimizin nesilden nesile aktarıldığı, millet olma bilincinin perçinlendiği, kırgınlıkların unutulduğu, sevgi ve saygı ortamının egemen olduğu istisnai günlerdir. Sosyal ve dini yaşamımızda önemli yeri olan başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Mübarek Ramazan ayını uğurladığımız bu günlerde; bizlere tarifsiz duygular yaşatan bir bayramı daha hep birlikte karşılamanın sevinci ve heyecanı içerisindeyiz. Bizi diğer milletlerden ayıran yanımız, çok anlamlı, çok zengin kültür ve medeniyet yapısına sahip millet olmamızdır. Böylesine müstesna günlerin bizlere hatırlattığı değerlerimize sahip çıkarak, gelenek ve göreneklerimizi yeni nesillere aktarmak hayat gayelerimizden biri olmalıdır” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Budak, “Tam akreditasyona sahip öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak, üniversitemizin bölgemizin ve ülkemizin gelişmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Akademide pek çok ilki başararak örnek ve öncü uygulamaları hayata geçirdik. Üniversitemiz markasını hem ulusal düzeyde hem de uluslararası arenada daha görünür kılarak güçlendirdik. Uluslararasılaşma misyonumuz çerçevesinde yaptığımız ikili işbirliklerimiz ile ağımızı genişleterek bilimsel gücümüzü pek çok ülkeden farklı üniversitelerle paylaşmaya devam ediyoruz. Üniversitemize bilim ihraç eden bir yükseköğretim kurumu vizyonu kazandırdık. Üniversitemizi bu noktalara gelmesinde emeği olan akademik ve idari personellerimize teşekkür ediyorum.  Üniversitemize ve ülkemize daha nitelikli katkı sunmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bayram dönüşü baharın gelmesiyle birlikte kampüsümüzde birçok bilimsel ve sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz. Birlik, beraberlik ve huzur içerisinde nice bayramlar geçirme dileği ile başta üniversitemiz ailesi olmak üzere herkesin Mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.

Törende, Rektör Prof. Dr. Budak, akademik ve idari personel ile tek tek bayramlaşarak bayram hediyesi takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir