Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de “Patent Farkındalık Eğitimi Sertifika Programı” gerçekleştirildi

Türkiye’nin önde gelen araştırma üniversitelerinden Ege Üniversitesinde, araştırma ve geliştirme ile inovasyon stratejisinin son halkası olan projelerin patentlenmesi konusunda yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Ege Üniversitesi (EÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) ve EÜ Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) ve Dışpatent iş birliğinde,  çıktı odaklı projelerin üretilmesi, patentlenmesi ve ticari ürüne dönüştürülmesi aşamalarının anlatıldığı “Patent Farkındalık Eğitimi” sertifika programı düzenlendi.

EGESEM Müdürü Doç. Dr. Fulya Dedeoğlu Konakçı, “EGESEM, EBİLTEM ve Dışpatent iş birliğinde düzenlenen 16 saatlik Patent Farkındalık Eğitimi Sertifika Programımız başarıyla tamamlandı. Destekleri için Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlkin Şengün’e teşekkür ediyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle kaliteli ve özgün eğitim programları düzenlemeye devam ediyoruz” dedi.

EBİLTEM Müdür Yardımcısı ve Program Koordinatörü Prof. Dr. Sıdıka Ekren, “EÜ akademisyen ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz ‘Patent Farkındalık Eğitimi Sertifika Programı’mızda, fikri mülkiyet alanında farkındalığı artırmak ve patent koruması üzerine bilgi vermeyi amaçladık. İki gün süren ve 230 katılımcı ile yüz yüze gerçekleştirdiğimiz 16 saatlik eğitim programımızda, alanında uzmanlar tarafından çıktı odaklı projelerin üretilmesi, patentlenmesi aşamalarını içeren eğitimler verildi. Katılımcılarımızı kutluyor, eğitime katkıda bulunan teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen sertifika programında; fikri mülkiyet korumasının ulusal ve uluslararası platformda taşıdığı önem, patentin ne olduğu korumasının sağlayacağı faydalar, patent araştırmasının nasıl yapılması gerektiği, patent sürecinin üniversitemizde ve resmi kurumlarda nasıl işlediği konularında detaylı bilgilendirme ve örnek uygulamalar alanında uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirildi. Sertifika programına katkı sunan firma yetkililerine ve eğitmenlere teşekkür belgeleri EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün tarafından takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir