Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

“Uluslararası Turan Film Festivali” başvuruları başladı

EÜ ve TÜRKSOY iş birliği ile “Uluslararası Turan Film Festivali” yapılacak

Bölgenin ilk Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından olan Ege Üniversitesi uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda Türk Dünyası ile yürüttüğü projelerine bir yenisini daha ekledi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde Türk Dünyası ile akademik ilişkilerini zirveye taşıyan Ege Üniversitesi ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) iş birliğinde “Uluslararası Turan Film Festivali” düzenlenecek.  Kızılelma ülküsü teması ile düzenlenecek olan sanat şöleni, 2-3 Mayıs 2024 tarihlerinde Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Ege Üniversitesi ile TÜRKSOY iş birliğinde Türk devletlerindeki sinema sanatını tanıtmak, desteklemek, tarih birliği bilincini pekiştirmek ve kültürel bağları güçlendirmek amacıyla “Uluslararası Turan Film Festivali” etkinliği düzenlenecek. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 2-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan film festivalinin başvuruları başladı. Adaylar, 15 Nisan 2024 tarihine kadar www.turanfilmfestival.com adresinden başvuru yapabilecek.

Türk Dünyasından birçok yönetmen ve senaristi bir araya getirecek olan kısa film festivalinde adaylar “Belgesel”, “Animasyon” ve “Kurmaca” dallarında başvurdukları filmlerle yarışacak.  Festival hakkında detaylı bilgiye www.turanfilmfestival.com adresinden ulaşılabilecek.

Uluslararası Turan Film Festivali ile; Türk kültürünün filmler aracılığı ile geniş kitlelere ulaştırılması, kültürel zenginliklerine katkı sağlanması,  Türk devlet ve toplulukları arasındaki kültürel ilişkilerin gelişmesi, Türk devletlerinin ortak tarihinin ve birikiminin birbirleri arasında paylaşılması, seçkin eserlerin TÜRKSOY’a üye ülkelerin izleyicileri ile buluşturulması, Türk devlet ve toplulukları arasında kültürel alışveriş ve iş birliği fırsatları ortamının yaratılması hedefleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir