Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de “Dijital Avrupa Programı” tanıtılacak

Oğuzhan Özcan –  Zeynep Sevim

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ortaklığında gerçekleştirilen “Dijital Avrupa Programı”nın tanıtım etkinliği Ege Üniversitesinde gerçekleştirilecek. Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) tarafından düzenlenecek olan toplantı 27 Mart tarihinde EÜ Fen Fakültesi Konferans Salonunda yapılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinden uzmanların konuşmacı olarak yer alacağı etkinlikte Dijital Avrupa Programı’nın tanıtımı ve çağrılar hakkında katılımcılar bilgilendirilecek.  

Dijital Avrupa Programı

Dijital Avrupa Programı; Avrupa ekonomisini, sanayisini ve toplumunun dijital dönüşümünü desteklemeyi, hızlandırmayı, AB vatandaşlarının, kamu kurumlarının ve işletmelerin dijital dönüşümden yararlanmasını sağlamayı, dijital teknoloji ve altyapılarda AB’nin dışa bağımlılığını azaltmayı amaçlıyor. Dijital Avrupa Programı’nın özel hedefleri arasında; “Yüksek Başarımlı Hesaplama”, “Yapay Zekâ”, “Siber Güvenlik ve Güven”, “İleri Dijital Beceriler”, “Dijital Kapasitelerin Oluşturulması, En İyi Kullanımı ve Birlikte Çalışabilirlik” yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir