Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

“Gerçek dostlar kromozom saymaz”

Ege Üniversitesi (EÜ) Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezi ev sahipliğinde, Ege Engelsiz Yaşam Derneği ve Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri, iş birliğiyle Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında özel çocuklar ebru sanatı yaparak keyifli bir deneyim yaşadılar.

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Programı Koordinatörü Öğr. Gör. Ebru Kalyoncu, “Ege Üniversitesi, kapılarını tüm gençlere açan öğrenci odaklı bir bilim yuvası. Özel gereksinimli çocuklarımız ve gençlerimiz her zaman projelerimizin ve etkinliklerimizin değerli bir paydaşı oldular, her zaman da önceliğimiz olmaya devam edecekler. Bugün burada gerçekleştirilen ebru sanatının tüm renkleri birleştiren uyumu, bizlere yaşamda her birimizin kattığı renk ve değeri hatırlattı. Bugün gerçek dostlar kromozom saymaz dedik ve harika çocuklar, gençler ve gönüllülerimiz ile ebru atölye çalışması yaptık. Ege Üniversitesi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezimiz, Ege EngelSiz Yaşam Derneği,  Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerimiz ve değerli özel eğitim okullarımızın iş birliği ile #21martdünyadownsendromufarkindalikgünü etkinliğimizi gerçekleştirdik. Başta tüm çalışmalarımıza her zaman en büyük desteği veren Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere tüm Ege Üniversitesi Ailesine çok teşekkür ederiz” dedi.

Ege EngelSiz Yaşam Derneği Başkanı İnci Sancak, “Bugün Ege Üniversitesi ev sahipliğinde #21martdünyadownsendromufarkindalikgünü etkinliği kapsamında özel çocuklarımız ve gönüllülerimiz ile birlikte ebru atölyesi gerçekleştirdik. Ege Üniversitesi ile protokolümüz kapsamında özel çocuklarımız için sanat, spor ve sosyal etkinliklerde birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a, tüm akademisyenlerimize ve gençlerimize değerli destekleri için çok teşekkür ederiz. Özel çocuklarımızın başarılı ve mutlu bir yaşam sürmeleri konusunda her projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir