Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ İletişim ve Tıp Fakültesinden anlamlı iş birliği

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi ve Tıp Fakültesi anlamlı bir işbirliğine imza attı. Yaşlılara Saygı Haftası’na özel kısa video formatında dört sosyal sorumluk projesi hazırlandı. İki fakültenin yürütücülüğünü yaptığı projelerin paydaşlığını ise EÜ Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi üstlendi. Sağlıklı yaşlanmanın anlatıldığı kısa videolarda aktif yaşlanma ve yaşlılıkta sık görülen durumlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Yürütücülüğünü EÜ İletişim Fakültesi ve Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geriatri Bilim Dalının, paydaşlığını ise Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin üstlendiği Yaşlılara Saygı Haftası’na özel dört sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi. Projeler hakkında bilgi veren İletişim Fakültesi Dekanı ve Medya Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, kısa video klip şeklinde hazırlanan projelerin dört farklı başlık altında toplandığını belirtti. Projelerden ilkinin ‘Ege 3.Yaş Üniversitesi’nin tanıtım klibi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gültekin “Ege 3. Yaş Üniversitesi EÜ Tıp Fakültesinin kendi bünyesinde 2016 yılından bu yana yürüttüğü bir sosyal sorumluluk projesidir. Proje, 60 yaş ve üzeri bireylerin aktif ve sağlıklı yaşlanabilmelerine destek sağlamak amacıyla Tıp Fakültesinde başlatılmıştır ve halen devam etmektedir. EÜ İletişim Fakültesi de projenin yaygınlaşması ve duyurulması için Ege 3. Yaş Üniversitesinin ortalama 3 dakikalık tanımını yapan bir kısa klip hazırlamış ve bu alanda farkındalık oluşturmayı hedefleyerek Tıp Fakültesi ile birlikte yeni bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmeyi amaçlamıştır” dedi. Projenin diğer konularına da değinen Prof. Dr. Gültekin, “Yaşlılara Saygı Haftası için özel hazırlanan projelerde, yaşlılarda çoklu ilaç kullanımı, yaşlılıkta düşmelerin engellenmesi, sağlıklı yaşlanma ve geriatri konuları hakkında farkındalık oluşturmaya çalıştık. Büyüklerimiz bizim kıymetlimiz, onlar bizim değerlerimiz” diye konuştu.

Projenin diğer yürütücü ismi ve proje sunumunu gerçekleştiren EÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geriatri Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sevnaz Şahin de proje için “18-24 Mart Yaşlıya Saygı haftası; yaşlanan toplumumuzda sadece var oldukları için en değerlilerimiz olan yaşlılarımızın haftası. Genç kuşaklara ışık olan büyüklerimizin haftası. Bu hafta dâhilinde ileri yaşta sık görülen durumlara dikkat çekerek gerekli önlemleri almak ve birlikte sağlıkla yaşlanmak için kısa videolar çektik. Tüm büyüklerimize en içten saygılarımızla” diye konuştu.

EÜ Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi stüdyosunda çekimi yapılan ve ortalama 2,5-3 dakika süren video kliplerin koordinatörlüğünü İletişim Fakültesi doktora öğrencisi Hülya Arslaner Hamarat, yayın sorumluluğunu Yasemin Kuleyin, yönetmenliğini Ayşe Alpak, kameramanlığını Tolga Geç, grafik tasarımı ve sosyal medya paylaşımlarını Ozan Ahmet Aytemur üstleniyor. EÜ İletişim Fakültesi youtube kanalında yayınlanan videoların isimleri ve bağlantı linkleri aşağıda yer alıyor.

Ege 3. Yaş Üniversitesi

https://www.youtube.com/watch?v=g0jvGiJza_Q

Sağlıklı Yaşlanma ve Geriatri

https://www.youtube.com/watch?v=NXRVGLZ4C2M&t=19s

Yaşlılıkta Düşmelerin Engellenmesi

https://www.youtube.com/watch?v=P4d-PreNHEc&t=103s

Yaşlılarda Çoklu İlaç Kullanımı

https://www.youtube.com/watch?v=rte–k3WnhE&t=3s

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir