Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde akreditasyon sevinci

EÜ’de akredite programların oranı yüzde 75’i aştı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından beş yıllık kurumsal tam akreditasyon alan ilk devlet üniversitesi olan Ege Üniversitesinde, ulusal ve uluslararası kuruluşlarca yapılan değerlendirmelerde eğitim ve öğretim kalitesi tescillenmiş program sayısı artmaya devam ediyor. EÜ Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Lisans Programı, Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ZİDEK) tarafından yapılan değerlendirme sonucu iki yıl süreyle akredite edildi. Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu ve fakülte üst yönetimi, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret ederek Akreditasyon Belgesini takdim ettiler.

Ege Üniversitesinde kalitenin bir kültür haline geldiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak eğitim-öğretim kalitemizi her geçen gün daha yukarılara taşımaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren  başlattığımız akreditasyon seferberliği ile bugün kalitesi tescillenen program oranımız yüzde 75’i aşmış durumda. Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı tam üyesi  ve Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Fakülteleri eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluş olan ZİDEK tarafından yapılan değerlendirme sonucu Su Ürünleri Fakültemizin Su Ürünleri Mühendisliği Lisans Programı iki yıl süreyle akredite oldu. Emeği geçen çalışanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

“Avrupa ülkelerinde geçerli kalite belgesi”

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu ise “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın çevik liderliği ile kalitenin bir kültür haline geldiği üniversitemizde, fakülte olarak sunduğumuz öğrenci odaklı, kaliteli eğitim anlayışını sürdürülebilir kılmak ve uluslararası standartlarda verdiğimiz eğitimi tescillendirmek üzere üç yıl önce değişimi başlattık. Değişim hareketinin sonucu tüm akademik ve idari personelimizin kalite bilincini içselleştirmesi ile birlikte eğitim programımız akredite oldu. Su Ürünleri Mühendsiliği programımız,  Avrupa ülkelerinde de geçerli  ‘Kurumsal Eğitim ve Öğretim Kalite Belgesi’ni almaya hak kazandı. Bu zorlu süreçte  her zaman yardım ve desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere tüm akademik personelimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu süreç bizim için bir başlangıç, önemli olan bu başarımızı sürdürülebilir kılmak” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir