Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ GSTMF öğrencileri köy okulundaki minikleri sanatla buluşturdu

 “Egeli Gençler Sanatı Köylere Taşıyor”

 EÜ GSTMF öğrencileri köy okulundaki minikleri sanatla buluşturdu

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Elçin As’ın yürütücülüğünü yaptığı “Egeli Gençler Sanatı Köylere Taşıyor” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kemalpaşa Yenikurudere İlköğretim Okulu öğrencileri sanat dolu bir gün yaşadı. İlkokullu miniklerle EÜ GSTMF öğrencilerinin buluşması, çeşitli sanatsal aktivitelerle eğlenceli anlara sahne oldu.

Projenin oldukça anlamlı olduğunu ifade eden EÜ GSTMF Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa “Sanatın iyileştirici ve birleştirici gücüne oldukça inanan biri olarak Fakültemiz öğrencilerinin böylesine anlamlı sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarından dolayı oldukça mutluyuz. Çünkü öğrencilerimiz bu vesileyle sanat yoluyla çocukların özgüvenini ve kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmelerine katkı sağlıyor. Aynı zamanda üniversite öğrencilerinin toplumsal sorumluluk bilincini pekiştirerek, gönüllü olarak topluma katkıda bulunmalarına yardımcı oluyor. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın yenilikçi uygulamalarıyla öğrenci odaklılık konusunda örnek teşkil eden üniversitemizde öğrencilerimizin sosyal sorumluluk projelerinde yer almasından dolayı gururluyuz” dedi.

“Sanat yoluyla Cumhuriyetin değerlerini anlatıyoruz”

Proje hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Elçin As “İkincisini gerçekleştirdiğimiz bu projenin temel amacı Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin katkılarıyla İzmir köylerindeki okullarda öğrenim gören öğrencilere sanat yoluyla Cumhuriyetin değerlerini ve önemini aktarmaktır. Bu proje, öğrencilere Cumhuriyetimizin temel ilkeleri hakkında bilgi vermekte ve aynı zamanda bu değerleri sanatsal bir perspektiften anlamalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Fakültemiz öğrencileri minik öğrencilerle sanat dolu bir gün geçirerek onların sanatsal yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine yardımcı oldular. Bu vesileyle vizyoner bakış açısıyla bizleri her daim destekleyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, Dekanımız Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa’ya ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Bornova Gençlik Merkezi Ege Üniversitesi Ofisine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

“Egeli öğrencileri okulumuzda ağırlamaktan gurur duyduk”

Kemalpaşa Yenikurudere İlköğretim Okulu Müdürü Hande Yavuz ise “İlk görev yerim olan Kemalpaşa Yenikurudere İlkokulunda köyün şehre olan mesafesinden ve ekonomik nedenlerden dolayı öğrencilerin imkânları oldukça kısıtlı. Öğrencilerimiz çoğu zaman özellikle spor, resim gibi etkinliklerden mahrum kalmaktalar. O nedenle benim de mezunu olmaktan gurur duyduğum Ege Üniversitesinin öğrencilerini ve hocalarını köyümüzün kadınları ile okulumuzda ağırlamaktan ve üniversite öğrencilerimizin minik öğrencilerle sanat yoluyla iletişim kurmasından dolayı mutluluk duyduk. Projede emeğe geçen herkese başta proje yürütücüsü Elçin As hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir