Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

‘İstihdam ve Kariyer Günleri’nde öğrenciler turizmcilerle buluştu

EÜ Çeşme Turizm Fakültesinde “VII. İstihdam ve Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi

‘İstihdam ve Kariyer Günleri’nde öğrenciler turizmcilerle buluştu

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi tarafından “VII. İstihdam ve Kariyer Günleri” etkinliği gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesinde gerçekleştirilen “VII. İstihdam ve Kariyer Günleri” öğrencileri turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalarla bir araya getirdi. Etkinliğe katılan turizm işletmelerinin yetkilileri öğrencilerle hem iş hem de staj görüşmesi yaptı. Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gültekin amaçlarının öğrencileri turizm sektörü ile bir araya getirerek iş ve staj görüşmeleri yaptırmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Çeşme Turizm Fakültesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Sevgül Çilingir Cesur, Dr. Öğr. Üyesi Samet Can Curkan, akademisyenler, öğrenciler ve turizm alanında çeşitli firmalar katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Gültekin, “Fakülte olarak ‘VII. İstihdam ve Kariyer Günleri’ etkinliğimizi öğrencilerimizin muhteşem katılımı ve turizm sektörünün büyük ilgisi ile fakülte yerleşkemizde gerçekleştirdik. Öğrencilerimizi meslek yaşamına hazırlamayı hedeflediğimiz bu etkinlik kapsamında onları turizm sektöründen 46 firma temsilcisiyle buluşturduk. Ege Üniversitesinin öğrenci odaklı misyonu kapsamında düzenlediğimiz bu etkinliğin hem öğrencilerimiz için hem de sektör temsilcileri için verimli olduğunu düşünüyorum. Fakülte olarak öğrencilerimizin sektörle bir araya gelmesi hep öncelik konularımızdan birisi oldu. Ayrıca Çeşme Turizm Fakültesi olarak öğrencilerin iş bulma fırsatlarını geliştirecek ve destekleyecek yeni bir istihdam modelini uygulamaya geçirdik. Onların kariyer gelişimlerine her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz. Yoğun katılımla düzenlendiğimiz bu organizasyona katkı sunan herkese emekleri için teşekkür ederim” dedi.

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen “VII. İstihdam ve Kariyer Günleri” etkinliği 46 firmanın katılımıyla düzenlendi. Öğrencilerin staj, yaz dönemi ve mezuniyet sonrası iş bulmasına ve kariyer hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için düzenlenen etkinliğe öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir