Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Genç iletişimcilerden “Miniklerle İletişim Atölyesi” projesi

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri yeni bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçiriyor. Genç iletişimciler, “Miniklerle İletişim Atölyesi” projesi ile okul öncesi çağdaki çocukların iletişim becerilerini güçlendirmeyi hedefliyor.

EÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier yürütücülüğünde hazırlanan projenin ekibi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2’nci sınıf öğrencilerinden oluşuyor. Proje kapsamında iki ay sürecek etkinlikler yüz yüze gerçekleştirilecek.

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Bilgilier, “Proje, okul öncesi çağdaki çocukları eğlenceli ve bilgilendirici aktivitelerle iletişim konusunda bilgilendirmek ve farkındalık kazanmalarını sağlarken, sağlıklı iletişim kurmayı bilen bireyler olmalarında yardımcı olmayı hedefliyor. Bu kapsamda, proje ekibinde yer alan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2’nci sınıf öğrencilerimiz; Ecem Kalıpçı, Mevanur Kılalı ve Simay Ölmez, iki aylık süre ile düzenleyecekleri oyun etkinliklerinde çocuklarla bilgi ve deneyimlerini paylaşacak” dedi.

Proje kapsamında çeşitli oyun, poster ve slayt hazırlama gibi etkinliklerle hem öğretici hem bilgilendirici bir faaliyet programı hazırladıklarını belirten Doç. Dr. Bilgilier, “Proje ile çocukların kendini daha iyi ifade eden, daha iyi iletişim kuran bireyler olmalarını sağlamanın yanı sıra yapılan etkinlikler ile onlara çalışma alanlarını tanıtma ve geleceklerinde kendilerini bir iyi birer iletişimci olarak görebilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. İki aylık sürecin sonunda çocukların iletişim konusunda daha bilgili ve bilinçlenmiş olması hedefliyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir