Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli araştırmacılar “TÜBİTAK ARDEB 1001” programı konusunda bilgilendirdi

Kadir Menteş-Müberra Mertoğlu

Ege Üniversitesinde, EBİLTEM ve Ege Teknopark iş birliğiyle “TUBİTAK ARDEB-1001 Bilgilendirme Günü” etkinliği düzenlendi. EÜ EBİLTEM Proje Destek Uzmanı Sercan Ertaş’ın ARDEB 1001 Programının 2024 yılı birinci dönem çağrısı hakkında katılımcıları bilgilendirdiği etkinliğe Ege Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Konuşmasında ARDEB 1001 programının amacını anlatan EÜ EBİLTEM Proje Destek Uzmanı Sercan Ertaş, “Bu programın amacı yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması ve bilimsel esaslara uygun olan projelerin desteklenmesidir. Üniversitemizin dış projelerinin gelişimine ışık tutacağı inancı ile hazırladığımız programımızın başarı ile gerçekleşmesini temenni ediyoruz” dedi.

Programa dahil yeniliklerden bahseden Sercan Ertaş, projeye destek üst limitinin 1 milyon 650 bin lira olduğunu, bu üst limitin dışında proje teşvik ikramiyesi ve kurum hissesi payının da yer aldığını belirtti. Ayrıca lisans ve lisansüstü öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacıların bursiyer olarak projelerde görev alabileceğini de ekleyerek, ödemelerin bursiyerlerin niteliğine göre aylık olarak 4 bin ila 27 bin lira aralığında olduğunu ifade etti.

ARDEB 1001 proje bütçesi oluşturtulması konusunda püf noktaları da anlatan Ertaş, konuşmasının sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir