Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EGEKAF 24’te yerini alan Ege Üniversitesi standına yoğun ilgi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda, Ege Üniversitesi ile birlikte 15 paydaş üniversite tarafından desteklenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF 24) Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. E-insan dijital hizmet yaklaşımının bir parçası olarak “Yetenek Her Yerde” kariyer etkinlikleri kapsamında yer alan Ege Kariyer Fuarı’nda Ege Bölgesi’nden katılım sağlayan binlerce öğrenci sektörle buluştu. Fuarda, Ege Üniversitesinin standı öğrenci ve mezunlardan yoğun ilgi gördü.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Koordinasyonunda, iki yıl önce üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz Asya ve Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı olan EGEKAF’ın bu yılki durağı Denizli oldu. Bölgemizin ilk yükseköğretim kurumu olan üniversitemiz de bu önemli organizasyonun paydaşlarından birisi olarak yerini aldı. Ege Kariyer Fuarına başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari çalışanlarımızla birlikte katılıyoruz. Ege Üniversitesi standımız, fuara katılan gençlerimizin yoğun ilgisiyle karşılandı. Görevlilerimiz burada gençlerin sorularını cevaplıyorlar. Hayallerini ve hedeflerini dinliyorlar. Kariyer yolculuklarına yönelik rehberlik yapıyorlar” diye konuştu.

Ege Üniversitesinin 2022 yılında Ege Bölgesi Kariyer Fuarının ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin ev sahipliğinde ve 19 paydaş yükseköğretim kurumunun katılımı ile iki yıl önce düzenlediğimiz EGEKAF’ta öğrenciler ile iş dünyasını bir araya gelmişti.   65 bin öğrenci, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarına ait 600’e yakın firmanın ve 100 binden fazla kişinin katılımı ile Avrupa’nın en büyük kariyer fuarına imza atmıştık. Ege Üniversitesi olarak, öğrencilerimize, kampüse adım attıkları ilk günden itibaren kariyer bilinci oluşturarak yeteneklerini geliştirme ve kariyer planlarını yapma konusunda rehberlik ediyoruz. Bu yıl Pamukkale Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Ege Kariyer Fuarında da öğrencilerimizi, staj ve iş imkânlarının yanı sıra kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak farklı sektörlerle bir araya getiriyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci asrında ‘Türkiye Yüzyılı’ hedeflerimiz doğrultusunda her alanda donanımlı, tercih edilen, ulusal ve uluslararası arenada istihdam edilebilirliği yüksek mezunlar yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir