Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ İletişim Fakültesinde “Uluslararası Kolaj Sergisi” açıldı

Müberra Mertoğlu – Kadir Menteş

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesinde “Uluslararası Kolaj Sergisi” açılışı gerçekleştirildi. Kuratörlüğünü EÜ İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Burcu Balcı ile Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğr. Üyesi Onur Orkan Akşit’in üstlendiği sergi, EÜ İletişim Fakültesi Fuaye alanında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergide; EÜ İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü ile Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü 2’nci sınıf öğrencilerinin “Sanat Akımları ve Sinema” ile ‘Reklamcılık ve Sanat Akımları Etkileşimi’ dersi kapsamında yaptığı kolaj eserler yer aldı.

Sergi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Burcu Balcı, “Sergimiz, ‘Sanat Akımları ve Sinema” ile ‘Reklamcılık ve Sanat Akımları Etkileşimi’ dersi kapsamında yapılmış kolaj çalışmalarından oluşuyor. Öğrencilerimiz sinema, sanat, spor ve yeni yıl gibi konularda da yaratıcılıklarını göstererek ortaya çeşitli eserler çıkardı. Farklı boyutlardaki karton yüzeyler üzerine öğrenciler, ders boyunca öğrendikleri sanat akımlarını, fikirlerini ve hislerini kolaj çalışmalarına özgün olarak ‘cut-cap’ yani kes-yapıştır tekniğiyle eserlerine yansıttılar” dedi.

Öğrencilerin çok şaşırtıcı ve yaratıcı eserler ortaya çıkardıklarını ifade eden sergi küratörü Dr. Öğr. Üyesi Onur Akşit ise “Derslerde çok aktif olamayan öğrencilerimiz bu tarz sergilerde çok yaratıcı ve şaşırtıcı eserler ortaya çıkartıyor. Bu çalışmalar sayesinde hissettiklerini ve düşündüklerini yansıtma fırsatı buluyorlar. Öğrencilerimizin çok cesur işler çıkarmasından memnunuz ve bu sergilerin devamlılığını sağlayacağız” dedi. Sergi, 4 Mart tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir